Webhosting

Oricât de bine ar arăta prima pagină a unei firme de hosting sau oricât de mici ar fi preţurile, tot ce contează tine de calitatea serviciilor, calitatea suportului tehnic oferit de către firmă (dacă există) şi cât de repede şi bine reacţionează membrii staffului firmei respective la problemele reale ale clientului. De când am început să înţeleg cu adevărat internetul am schimbat cam vreo 20 de firme de webhosting doar pentru că suportul tehnic era jalnic. Singura firmă de care m-am bucurat la un moment dat e o firmă din străinătate, nu-i dau numele, tot ce pot spune este că deşi sunt din străinătate, ajuta clientul din orice loc ar fi. Răspunsul la tichetele de suport era rapid, uşor de înţeles şi foarte de folos. La momentul respectiv aveau suport doar în limba engleză, dar acum, din câte am auzit, au făcut câteva modificări, lăsând persoane din România să se angajeze la ei, reuşind să introducă şi suport în limba romană. Când îţi alegi o firmă de webhosting trebuie să fii atent la:

  1. Preţ – să nu fie nici prea mic, nici prea mare
  • Dacă este prea mic, calitatea s-ar putea să fie la fel.
  • Dacă este prea mare, s-ar putea să îţi dai seama că e aceeaşi calitate ca la alt furnizor, doar preţul diferă.

2.Părerea altor clienţi Astăzi, pe internet găseşti absolut orice despre oricine. Dar, totuşi, trebuie să fii atent la ce citeşti şi unde citeşti, se poate că firma respectivă să aibă câţiva duşmani care scriu peste tot ceva ce ar putea dăuna firmei respective.

3.Ce au de oferit Sunt firme specializate pentru diferite platforme, cum ar fi wordpress, drupal, joomla, phpbb, etc, tu trebuie să cauţi suportul dedicat pentru platformă pe care o vei folosi.

Momentan eu folosesc webhosting de la o firmă nu prea bună, nu le dau nume, nu vreau să le fac reclamă ca nu merită, şi pot spune că sunt foarte nemulţumit de acestea. De ce? Suportul tehnic este jalnic, îşi iau peste picior clienţii când cer ceva banal poate, pentru ei, însă pentru un necunoscător, ceva foarte greu, dacă ei spun că oferă uptime 99,99%, eu spun că uptime-ul oferit este de fapt 80-90%, adică într-o lună, din 30 de zile, trei zile nu îmi merge blog-ul, adunat, câte două-trei ore pe zi, asta din statisticile oferite de monitorizarea pe care o folosesc. Dacă nu îmi place atunci când nu merge deloc blog-ul, urăsc momentele în care blog-ul merge, însă serverul mysql este căzut. Serviciile oferite sunt jalnice. Un alt lucru ce mă enervează este faptul că din două în două luni mă muta pe alt server de găzduire, deci o zi nu merge blog-ul, iar atunci când le solicit ceva ce este în beneficiul meu, îmi spus aşa: „Păi eu v-am spus acum x zile de acest lucru şi nu aţi acceptat”, chiar dacă nu e aşa. De aceea, aştept următorul moment în care providerul de webhosting mă enervează şi voi comanda un pachet de găzduire de la Dhost.ro, detalii aici.

Cu acest articol particip la concursul de pe locco.ro

Vrei să îţi înregistrezi un domeniu, dar nu ştii de unde? Dhost este soluţia!

Lasă un răspuns