Unde-i apa? Nu e apa!!

O problema care seamana mai mult cu un scenariu de film cu prosti decat cu o problema reala stapaneste suflarea orasului Pascani.

Apa nu reprezinta numai un element fara de care viata pe Pamant nu ar exista, ci mai reprezinta si un element care poate sa produca probleme, certuri, dezbateri intr-unul din orasele Romaniei.

In urma cu aproape un an, Consiliul Local al Municipiului Pascani a votat intrarea orasului in asociatia  ASARCIS (Asociatia Regionala a Serviciilor de Apa Canal Iasi) si de delegare a serviciilor de apa societatii Apa Vital, din Iasi, societate care furnizeaza apa in tot judetul.

Din acel moment parca alesii nostri au apasat un buton prin care haosul a fost pornit. Din ce in ce mai multe zvonuri, mai mult sau mai putin adevarate, au inceput a vuiasca pe strazile orasului, zvonuri care au fost preluate imediat de oamenii mai in varsta care au inceput sa infloreasca si sa se razvrateasca impotriva Apa Vital intr-un fel atat de ciudat incat incep sa cred din ce in ce mai mult ca acestia au venit sa ne fure apa cu conducte cu tot, atat de mare tam tam s-a facut pe acest subiect.

Orasul s-a impartit instant in trei parti: prima parte este reprezentata de cei care se dau mari cunoscatori si aduc „vesti” proaste despre Apa Vital, a doua parte este reprezentata de cei pentru care nu conteaza cine le da apa, tot ce conteaza este sa poata plati facturile, deci e cea mai corecta parte, si a treia parte care este reprezentata de cei pentru care nu conteaza de la cine si cum primesc apa pentru ca ei oricum nu platesc.

Ei bine, zvonurile oferite pe banda rulanta de peste tot, inclusiv de la un post de televiziune, au fost preluate de cei mai bravi cetateni ai orasului, consilierii care au delegat aceste servicii catre Apa Vital. Probabil si-au pus in gand sa atraga cat mai multi sustinatori si de aceea au inceput sa voteze fix cum a vrut lumea, adica intr-un mod gresit. Astfel, pe langa impasul in care eram din cauza refuzului de a face contracte individuale, am intrat si in cel in care am ramas fara vreo societate care sa ne ofere apa si sa ne-o factureze, asta pentru ca acei bravi oameni care ne conduc s-au gandit sa isi schimbe opinia peste noapte, ca doar ce se poate intampla rau… Pentru ei tot aia e si daca reusesc sa atraga voturi, este si mai bine.

Asadar, fara vreo societate de apa si fara raspunsuri clare de la primarie, oamenii incep sa se ingrijoreze din ce in ce mai mult in privinta marii facturi ce va veni, peste inca un an probabil. Cei mai multi dintre ei nu isi permiteau sa plateasca lunar factura, insa sunt obligati sa plateasca o factura pentru o perioada foarte mare, de cel putin un an de zile.

Apropo, ce primar cu raspunsuri clare iti trebuie daca ai unul care in loc sa iti dea solutii te baga mai tare in ceata? Acesta ne spune pe un post de televiziune ca nu se stie cat va mai dura aceasta problema, tot ce stie el este ca dureaza cel putin 4 luni pana la o noua licitatie, inca un an de procese, in cazul in care se face vreo contestatie, insa nici aceste date nu sunt clare pentru ca ne spune mai tarziu ca acesta nu este clarvazator sa ne spuna daca va vrea vreo societate sa participe la acea licitatie.

Tot ca o completare, acesta ne spune ca orasul Pascani a ramas fara investitii pentru cativa ani de zile pentru ca din cauza voturilor indecise nimeni nu va mai avea incredere in orasul nostru. Aici ii dau dreptate, insa vreau sa il intreb un sigur lucru: Cand am avut vreodata investitii reale in Pascani?

Lasă un răspuns