Tu cum mentii site-ul deschis?

Tu cum mentii site-ul deschis?

Daca vrei sa ai parte de servicii de calitate in ceea ce tine de hosting, trebuie sa te ocupi singur de toate.

Fie ca vorbim despre un site personal, despre un blog sau despre un proiect mai complex, cu siguranta nu ne dorim ca acestea sa nu functioneze asa cum trebuie, cu viteze mici sau cu foarte multe caderi, in fiecare zi, si de aceea trebuie sa fim foarte siguri atunci cand cumparam serviciile respective, pentru ca acestea pot fi de o calitate nu prea buna.

Acum ceva timp imi tineam un site si un forum despre gaming la mine in calculator, pe vremea aceea un calculator cu putere mica de calcul, insa reusea sa faca cu brio tuturor vizitatorilor pe care il avea, insa nu era deloc in regula acest lucru din mai multe motive:

  • Penele de curent dadeau totul peste cap
  • Calculatorul se incingea destul de mult si facea si multa caldura in casa
  • Consumul de curent electric era foarte crescut
  • Am renuntat rapid la ideea respectiva si ma gandeam destul de mult la alternative:

1. Am cumparat un plan de gazduire de la un provider

Pe vremea aceea existau putine oferte avantajoase pentru astfel de ganduri, deci totul era limitat. Am reusit sa mentin site-ul respectiv pentru 3 luni de zile, insa cele oferite pe atunci de catre provider erau mult prea scumpe si nu isi meritau banii. Site-ul pica foarte des, spatiu de gazduire era mult prea mic si suportul tehnic lasa de dorit.

Asa ca am schimbat providerul si la un pret mai avantajos am gasit servicii mult mai bine. Insa nu era destul, numarul vizitatorilor fiind in crestere.

2. Am folosit un VPS inchiriat

Am inchiriat de la un provider un VPS pe care l-am folosit pentru mentinerea site-ului deschis. Toate bune si frumoase pana cand acesta a inceput sa creasca preturile atat de tare incat ajungeam sa platim pentru o luna pretul pentru trei luni. Si cam asa era peste tot, probabil s-au gandit ca daca atrag clientii la inceput cu preturi mici, acestia vor ramane si dupa scumpire. Nu a fost asa.

Am renuntat, am stat doua luni cu site-ul inchis, timp in care partenerul de proiect a reusit sa faca ceva ce a dus la mentinerea site-ului deschis, la costuri mici.

3. A reusit sa cumpere un server

Da, a reusit acest lucru si a tinut serverul ala in casa la el, legat la un UPS si totul a fost perfect. Dupa un timp nu i-a mai convenit sa il tina deschis, l-a inchis si totul s-a dus la vale. Insa nu a fost chiar atat de rau pentru ca nici eu nu mai voiam sa detin un site de jocuri, preferam ceva mult mai serios.

Un server tinut in casa iti ofera siguranta datelor, deci esti sigur ca fisierele tale nu vor fi nici pierdute, nici furate. Costul acestuia este destul de mare, insa acesta se amortizeaza dupa o perioada de timp, deci totul este in regula.

Facebook Comments