[Politica] Politica… dar cu o limita! (1)

In general prefer sa stau departe de politica. De ce? Pai pur si simplu nu vreau sa ma murdaresc de mizeriile pe care altii le fac. De cele mai multe ori, atunci cand dau de un astfel de subiect incerc sa il evit cat de mult se poate, mai ales daca acea problema reprezinta ceva „minor”. Insa, atunci cand vine vorba de o problema sociala generata de oameni politici sau o problema a carei rezolvare este evitata de acestia, nu pot sa nu ma implic.
Am hotarat sa dezbat, intr-o rubrica dedicata, cele mai importante probleme politice si sociale.
Ca sa nu mai lungesc povestea degeaba, va spun doar ca de ceva vreme pare ca deasupra orasului Pascani pluteste un nor negru care nu face decat sa aduca probleme. Insa acest nor este, de fapt, doar o fatada a problemelor pe care oamenii politici le genereaza sau le evita, fara sa le gaseasca o rezolvare.
Sa ma arunc direct in subiect, va spun ca parca asupra orasului Pascani sta un nor negru al ghinionului sau, cel mai sigur, al nepasarii alesilor locali, sau al lacomiei acestora, fiind parca intr-o continua strangere de voturi.
Voi vorbi despre doua subiecte, cumva legate intre ele, veti vedea de ce spun asta la final.

Problema apei reci

V-am vorbit despre aceasta problema (AICI), deci nu cred ca are rost sa mai aduc in discutie acest subiect. Insa imi permit sa ma leg de cei care se folosesc de aceste probleme pentru strangerea de sustinatori pentru partidul din care fac parte. Nu voi da nume, dar probabil cei care cunosc situatia despre care va voi vorbi, vor sti despre cine este vorba. Pentru a simplifica lucrurile, voi numi aceasta persoana Gheorghe, presedinte de partid politic.
In Pascani treaba se face astfel: reparam un lucru, apoi il stricam pentru a repara un alt lucru care era mult mai urgent si care trebuia sa fie reparat cu mult timp inaintea primului lucru (pare complicat, stiu). Ma refer aici la strazile recent asfaltate care au fost gaurite la cateva luni de la asfaltate pentru a schimba tevile de apa, tevi care trebuiau schimbate cu foarte multi ani in urma. Si sa nu credeti ca aceste strazi sunt reparate de catre cei care ar trebui sa faca acest lucru, in acest caz furnizorul de apa care opereaza in oras, Apa Vital. Nu, acestea sunt pur si simplu acoperite cu nisip sau cu pietris si lasate asa.
Aceste probleme sunt vesnice si ni s-a demonstrat ca reparatiile fara autorizatie sunt interzise, insa stricaciunile cu autorizatie sunt foarte legale si in regula. Cam absurda politica asta, dar nu am ce sa comentez, poate stiu eu prea putine despre acest domeniu si despre cum se procedeaza in anumite situatii.
Asadar, Gheorghe al nostru, mai bine spus Gheorghe omul, s-a gandit ca se poate rezolva o problema enervanta, dar si periculoasa pentru soferi, si anume acoperirea unei gropi care a fost lasata in asfalt de catre cei care au avut lucrari de reabilitare a tevilor, mai specific, Apa Vital. Toate bune si frumoase, pana aici initiativa este de salutat, insa partea care a urmat a cam inceput sa para una cu doua fete, o fata fiind impusa de Gheorghe, omul politic care s-a si filmat in timp ce a facut acest lucru. Sa zicem ca doar a vrut sa arate pascanenilor ca se poate rezolva o problema foarte simplu, insa ce a urmat chiar a demonstrat ca altele erau gandurile si asteptarile aici. Gheorghe a fost invitat la tot felul de emisiuni, a dat interviuri, s-a filmat din nou aratand tot felul de lucruri, insa aici nu mai era omul Gheorghe si locul acestuia a fost luat politicianul Gheorghe.
Ca sa intelegeti salturile de la omul Gheorghe la politicianul Gheorghe, va spun doar ca cetatenii, oamenii de rand care nu au nici macar o legatura cu politica au o singura fata, cea de oameni simpli. In schimb, politicienii au doua fete, una de oameni simpli si una e oameni politici. Mai grav este ca cea din urma pare sa o bata pe prima de cele mai multe ori, si din aceasta bataie au de suferit cetatenii. Dar ce sa-i faci, traim intr-un stat democratic (vorba vine) si ne supunem regulilor.
Ca o concluzie, il felicit pe omul Gheorghe pentru initiativa, pentru rezolvarea gasita, dar si pentru timpul investit in astuparea respectivei gropi, insa il cert pe politicianul Gheorghe care s-a legat de o problema foarte delicata de care cetatenii sunt satui si pentru ca a reusit sa transforme initiativa gandita pentru cetateni intr-un circ politic din care a avut numai de castigat.

Problema apei calde (o puteti gasi AICI).

* Sursa foto: primariapascani.ro

Lasă un răspuns