[Politica] Politica… dar cu o limita! (2)

Am inceput sa va povestesc AICI despre doua probleme cu care se confrunta orasul Pascani. Am vorbit despre problema apei reci si despre cum un politician a reusit sa se agate de aceasta pentru a strange simpatizanti pentru partidul politic din care face parte iar in continuare va voi vorbi despre problema apei calde.

Problema apei calde

De cateva zile, in mare parte din orasul Pascani s-a oprit furnizarea apei calde pentru ca furnizorul de gaz a oprit robinetele la 7 centrale termice din cele 10 din tot orasul, deci la mai bine de jumatate din populatie. Probabil ca nu trebuie sa va spun motivul. Datoriile prea mari i-au impins sa faca acest lucru, probabil de frica sa nu ramana fara banii pe care RAGCL Pascani ii au ca datorie la ei, asa cum s-a intamplat in cazul vechiului operator de apa din oras care a ramas fara obiect de activitate, dar care inca are directori si angajati care chiar nu inteleg ce fac si pentru ce mai primesc inca salarii.

Am urmarit cu interes sedinta Consiliului Local de ieri in care trebuia sa se gaseasca o solutie rapida pentru rezolvarea problemei apei calde, dar si a incalzirii, care a venit intr-o perioada tot mai racoroasa si tare mi-e frica de momentul in care sistemele de incalzire centralizata a orasului vor trebui pornite pentru a asigura caldura in tot orasul.

Din pacate, asa cum ma asteptam, intr-un fel, sedinta respectiva s-a transformat intr-un circ in toata regula, in care in loc sa se dezbata problema data, un consilier local, initiatorul sedintei, si primarul orasului, se certau, dand vina unul pe celalalt ca ar folosi acest subiect in scopuri politice. Ce-i drept tin sa spun ca intr-o problema atat de grava cu care se confrunta orasul, politica nu are ce sa caute nici macar ca o simpla mentiune. Toate deciziile trebuie luate cu gandul la populatie, si nu la politica, voturi sau orice altceva.

Problema nu a fost rezolvata fiind o problema pentru care nu se poate gasi o rezolvare foarte rapida, insa ma intreb, de ce pe data de 5 august 2015, intr-o singura zi, s-au oferit fonduri NERAMBURSABILE, catre 5 biserici, in valoare de 200.200 lei dar pentru rezolvarea problemei apei calde cu care orasul se confrunta de ce nu se ofera ajutor financiar de 1,7 milioane de lei pentru deblocarea solutiei? Stau si ma intreb ce este mai important pentru politicieni… Politica sau populatia? Tind sa cred, din ce in ce mai mult, ca prefera politica.

Eu inteleg ca populatia are datorii foarte mari catre RAGCL Pascani, insa nu cred ca trebuie sa dam vina pe populatie pentru datorii foarte vechi.

Mai multe nu spun. Rusine politicienilor pentru faptul ca nu se gandesc deloc la populatie. Rusine!

* Sursa foto: bzi.ro

Lasă un răspuns