Placi video

Placi video

Dupa clasificarea de ieri a memoriilor RAM, astazi vreau sa fac o mica prezentare a placilor video.

Clasificarea va fi făcută după două mari domenii:

  1. Office
  2. Gaming

Fără alte introduceri, să începem:

  1. Office

Pentru Office, placă video intregrata ar trebui să fie perfectă, mai ales că cele mai noi oferă memorie de 1GB. Bineînţeles că îţi ia din memoria RAM, însă nu e bai. La categoria office, 3GB de ram cu 1GB video integrat este mai mult ca perfect insă, pentru cei nemulţumiţi de performanţele plăcii video integrate, o placă Radeon HD6670 (foloseşti codul IPJNMFAU şi ai puţintică reducere) este recomandată, răcire pasivă/activă, memorie 1GB DDR3. Acest model este disponibil şi în varianta de 512MB. La această categorie trebuie să investiţi un buget mic, cerinţele fiind minime.

  1. Gaming

La această categorie trebuie să fiţi atenţi la tipul de răcire, fiind nevoie de ceva puternic.

La lăţime de bandă nici măcar să nu vă gândiţi să luaţi ceva pe 64 de biţi, necesar şi recomandat fiind ceva pe 128, 256 sau 392. La memorie este recomandat GDDR5. Că recomandare, placă video Asus GTx560 este recomandată de experţii în domeniu, pentru mediul gaming. Placa recomandată necesită alimentare separată. O altă recomandare este placă video Asus HD7770, din nou pe alimentare separată.

Nu vă aruncaţi să cumpăraţi nu ştiu de plăci video GDDR5 cu memorie de 7GB. Dacă procesorul grafic funcţionează perfect, poţi folosi şi o placă de o memorie de 1GB. Dacă vă cumpăraţi o placă cu foarte multă memorie, însă procesorul grafic nu se potriveşte, placa ta nu va funcţiona la capacitatea ei maximă.

Facebook Comments