Optimizarea SEO pentru magazinele on line este o investitie, nu o cheltuiala

Optimizarea SEO, adica optimizarea pentru motoarele de cautare, este un proces destul de laborios prin intermediul caruia site-urile devin mult mai vizibile in momentul in care se afiseaza rezultatele gasite in urma cautarii, dupa un cuvant sau expresie cheie prin oricare dintre motoarele de cautare. Acest proces de optimizare SEO magazine online implica de fapt mai multe etape, iat imbunatatirea unui site implica mai multe actiuni diferite, cum ar fi cresterea traficului organic, SEO on-page si off page, link building, studiu asupra cuvintelor cheie si implementarea acestora in continutul site-ului web, etc.

Intreg procesul de SEO, pe langa actiunea sa primordiala de optimizarea site-urilor mai are si alte efecte sau urmari adiacente: motoarele de cautare redau pe lista de rezultate site-ul dumneavoastra pe prima pagina, in pozitii cat mai bune, vizitatorii gasesc informatiile sau produsele de care au nevoie mai usor pe site-ul dumneavoastra, firmele mici sau magazinele on line abia lansate pot chiar sa ajunga sa rivalizeze cu marile companii din punct de vedere al vizitatorilor si vanzarilor, cheltuielile legate de promovarea online sunt mai mici.

Multi dintre cei care detin un site sau un magazin on line se intreaba de ce ar trebui sa cheltuiasca bani cu promovarea acestuia sau cu SEO, atat timp cat au vizitatori si vanzari satisfacatoare. Raspunsul este foarte simplu: daca nu isi optimizeza site-ul, in timp, numarul de vizitatori va scadea, implicit si profitul lor. In primul rand, SEO nu reprezinta o cheltuiala, ci mai degraba o investitie in viitor, care va aduce profit pe termen lung si este una dintre cele mai bune strategii de marketing. Numai avand parte de optimizare SEO realizata de catre o companie specializata in acest gen de servicii (cum este Magazinon.ro) site-ul dumneavoastra va aparea in primele pozitii pe listele de rezultate generate automat de motoarele de cautare, ceea ce inseamna ca va fi foarte vizibil pentru potentialii cumparatori, iar dumneavoastra veti inregistra profit. Optimizarea SEO nu este “cireasa de pe tort”, ci mai degraba este un ingredient principal al tortului, iar cei care desfasoara afecari in mediul on line ar trebui sa cunoasca acest fapt.

Lasă un răspuns