Municipiul Paşcani – împărăţia câinilor

Nu ştiu în alte oraşe cum este, dar în Municipiul Paşcani, atunci când vine vorba de câini comunitari, treaba este foarte ‘mişto’.
Aşa cum în alte ţări unele străzi sunt ocupate de terorişti, aşa în Municipiul Paşcani străzile sunt ocupate de câini. În special seara. Ştiu că este o comparaţie nefericită, însă efectul este asemănător.
Nu se întâmplă des să mă plimb seara prin oraş însă atunci când o fac mă întreb încontinuu de ce este atât de pustiu oraşul. Însă această întrebare primeşte imediat un răspuns destul de clar. Pe orice stradă ai merge vezi un câine care în orice moment se poate hotăra că eşti o friptură bună. Dacă ai norocul să nu vezi vreun câine ţi se strică distracţia imediat pentru că auzi, cu siguranţă, un câine care ori fuge după un biciclist, după o maşină sau pur şi simplu îşi face simţită prezenţa, fie deja ataca pe cineva.
Primăria a anunţat recent că doreşte să cumpere mâncare pentru câini în valoare de 70000 de lei, mâncarea acoperind ‘dorinţele’ câinilor până la finalul anului cel mai probabil anul viitor va fi cumpărată mâncare de 140000 de lei.
Din acei 70000 de lei, 15.555 euro, pe o perioadă de 6 luni de zile pot fi plătite 7 persoane, lunar, cu 1450 de lei, pentru a asigura curăţenia oraşului. Cu siguranţă se pot face multe alte lucruri cu acei bani, însă primăria probabil crede că oraşul are tot ce îi trebuie şi ultima grijă este hrana câinilor comunitari de care ştie toată lumea că sunt în padocuri, 400 de câini, dar care de fapt ameninţa zilnic viaţa plătitorilor de taxe şi, mai grav, a copiilor acestora.
Probabil că se pot face foarte multe calcule care să arate cât de mult se fură cu pretextul că primăria îi apară pe cetăţeni de câinii comunitari.
Probabil că ar fi mult mai simplu să nu mai plătească nimeni taxe şi impozite, astfel primăria fiind în imposibilitatea de a cumpăra hrană pentru câini, aceştia fiind nevoiţi să îşi facă bagajul şi să plece în alt oraş (e puţin cam fictiv planul, dar cred că există şanse mai mari să se întâmple aşa ceva decât să facă ceva primăria în legătură cu aceşti câini, FĂRĂ SĂ SE FURE. Sau, mult mai simplu, staţi în casa proştilor şi lăsaţi săracii câini în pace, fac şi ei un bine politicienilor săraci… prin simpla lor prezenţă.

Un comentariu la „Municipiul Paşcani – împărăţia câinilor”

Lasă un răspuns