Memorii RAM

Memorii RAM

Voi face o clasificare a memoriilor ram dupa utilitatea lor in urmatoarele doua categorii:

  1. Office si multimedia;
  2. Gaming si editare foto/video.

Fara alte introduceri sa incepem:

  1. Office si multimedia

Pentru aceasta categorie, pentru programele pe care le veti folosi (Word, Exel, Acces, Mail, etc), un modul de 4GB ram pe frecventa 1333 MHz este foarte indicat, aceste programe utilizand putina memorie. Recomandare: Memorie Kingmax 4GB, DDR3, 1333MHz.

De asemenea, pentru redare video, un modul de 4GB pe aceeasi frecventa, 1333 MHz, este suficient pentru redare video Full HD, adica la o calitate de 1080p.

Ramane la aprecierea voastra cata memorie va cumparati pentru aceasta categorie, ce trebuie sa retineti insa, este ca frecventa memoriilor nu conteaza.

Pentru placile de baza mai vechi, frecventele 667 sau 800 MHz sunt suficiente, putand sa duca aceste programe, obligatoriu memoria sa fie de 4GB+.

2.Gaming si editare foto/video

Pentru aceasta categorie, recomandat este sa cumparati, de la orice producator, o memorie de 8GB de frecventa 1600 MHz. Sub nici o forma sa nu cumparati ceva sub 8GB, cerintele jocurilor fiind din ce in ce mai mari, fata de ceea ce cereau pana la un moment dat acestea.

Pentru cei cu buget limitat, puteti scadea frecventa, recomandat fiind un modul de 8GB la o frecventa de 1333 MHz, insa pentru cei care au procesoare scumpe, de mare capacitate, nu are rost sa cumparati memorie ram de frecventa 1333, aceasta frecventa reusind sa scada din performantele procesorului. Recomandare: Memorie Kingston 8GB, DDR3, 1600MHz.

Atentie! Inainte de a cumpara, intra pe site-ul producatorului placii de baza si verifica lista de compatibilitate. Vezi daca memoria pe care vrei sa o cumperi este compatibila cu placa ta de baza. Daca memoria nu este compatibila cu placa de baza, s-ar putea sa primiti enervanta eroare de pe Windows, ecran albastru sau sitemul sa fie instabil, astfel reusind sa dea rateuri mari atunci cand ti-e lumea mai draga.

Pentru sistemele folosite pentru editare video, recomandarea este de minim 16GB memorie ram. De ce? Va dura foarte mult randarea, fiind ceva foarte enervant. Recomandare: Memorie Kingston 16GB 1866MHz DDR3.

Pentru a fi sigur ca memoriile functioneaza la capacitate maxima, setati manual timerele, acestea pot fi gasite pe spatele cutiei memoriei ram. Daca nu le gasiti pe cutie, dati un search pe Google, sigur veti gasi acest lucru.

Facebook Comments