Lucrari anuale

A venit perioada verii, perioada aia plină în care cei de la primărie decid că iar este perioada perfectă pentru a asfalta străzile. Noutatea din acest an este că unele străzi care nu au văzut deloc până acum asfalt vor trece peste o perioadă grea, şi anume cea în care au fost acoperite de nisip şi pietriş, şi asta doar pentru că cei de sus de acolo să nu dea bani, din care nu pot lua şi ei ceva, sau, pentru că acum în an în care sunt alegeri prezidenţiale, partidele din care fac cei de la putere să fie mai bine văzute de populaţie.

Însă ceea ce se întâmplă în fiecare an se întâmplă şi acum. Vară se asfaltează, mai bine spus, se plombează străzile din oraş, iar iarna aceste lucrări dispar ca şi cum nu ar fi fost făcute niciodată, şi aşa se pierd foarte mulţi bani pe lucruri care ar putea fi făcute mult mai bine şi cu foarte multă atenţie, nu doar de dragul de a fi ceva scris pe foile de lucrări ale administraţiei locale, oricare ar fi aceasta.

Un oraş care se vrea a fi european trebuie să respecte anumite lucruri esenţiale cum ar fi, pe lângă altele, străzile îngrijite, curăţenie pe străzi şi lipsa câinilor vagabonzi peste tot prin zonele în care copiii noştri şi/sau nepoţii noştri ar trebui să se simtă şi să fie cu adevărat în siguranţă.

Se aruncă bani în fiecare an pe lucrări făcute de mântuială, în loc să se asfalteze cu adevărat străzile din oraş. Ce e atât de greu să faci comanda de bitum ieftin de la firme de profil şi de încredere şi pe care apoi să îl aşeze, aşa cum fac în fiecare an, lucrătorii primăriei?

Înţeleg că se caută soluţii ieftine, însă lucrările de mântuială făcute, din nou, de dragul de a fi făcute, nu sunt cea mai bună soluţie pentru populaţie.

Şi culmea este că toţi cei de la primărie ştiu problema care se întâmplă anual, şi anume, cea în care vară se asfaltează, iar iarna se strică. Deşi se ştie că iarna materialele anti derapante strica tot asfaltul, nu se face nimic, nici pentru schimbarea asfaltului folosit în mod frecvent cu unul de o mai bună calitate, nici pentru schimbarea materialelor anti derapante cu unele care nu strica asfaltul de pe străzi.

P.S.: Recomand combustibil lichid usor şi ieftin de la Oil Energy Trading.

Lasă un răspuns