Ei ne-au ales? Da-i dracu’!

Ei ne-au ales? Da-i dracu’!

Cam asa ne trateaza alesii nostri imediat dupa ce reusesc sa prosteasca destula lume incat sa ajunga intr-o functie destul de puternica, apoi de acolo stau, se uita in jos si mai arunca cu putin rahat sub forma de mai multe taxe, mai mult jaf din banii statului si… mai multe vorbe spuse parca unui om care nu merita nici macar sa fie scuipat, nu unui om care i-a pus in functiile in care sunt.

Acest caz este al fostului „primar” al Pascaniului, Grigore Craciunesc, care acum cateva zile a dat o declaratie care pur si simplu ne-a facut sa ne intarim ideile despre dansul:

Eu voi vota pentru acest proiect, votul este individual şi nimeni nu-mi poate spune cum să votez… 300 de lei sunt ajutoare sociale, nu pensii. Sunt oameni care n-au muncit toată viaţa sau au muncit foarte puţin la C.A.P..

Completand aceste vorbe cu faptul ca pensia de 1800 de lei, pe care o va lua pentru activitatea pe care a desfasurat-o ca medic, la firma proprie, i se pare mult prea mica, ajungem la concluzia ca acesta chiar crede ca face ceva extrem de greu in Parlamentul Romaniei, acolo unde, probabil, cel mai greu lucru pe care trebuie sa il faca aceste persoane e sa isi tina bine capul, sa nu il scape in timpul somnului, nu de alta, dar un cap de parlamentar costa mult mai mult decat un cap de om de rand. De asemenea, cel mai grav accident de munca pe care il pot pati este sa ii doara spatele de la scaunele mult prea confortabile, sau in cel mai bun caz, pentru noi, de la trecerea de la un astfel de scaun la un pat dintr-o celula a arestului capitalei.

Pensiile pe care genialii nostri parlamentari le vor suna cam asa: pentru un singur mandat, un parlamentar ar urma sa primeasca suma de 1500 de lei lunar (adica de aproape 36 de ori mai mare decat o alocatie primita lunar de catre un copil), pentru doua mandate ar urma sa primeasca 3000 de lei lunar (adica de 71 de ori mai mare decat o alocatie), iar pentru mai mult de doua mandate, acestia vor suma de 4000 de lei lunar (adica o suma de 95 de ori mai mare decat o alocatie din Romania anului 2015).

Nu stiu ce gandesc aceste persoane, insa dupa parerea mea, si un om de rand ar putea face fix acelasi lucru, de acasa, din fotoliul propriu, pentru ca sa ridici o mana si sa votezi nu este greu, mai ales cand se voteaza pe banda rulanta legi fara a fi citite, dezbatute sau facute cu adevarat in folosul cetatenilor.

Asadar, domnilor alesi, va rugam sa va ganditi putin si la noi, prostii care v-au ales, nu doar la binele vostru si al buzunarului vostru. Va plangeti domnule fost-primar, Grigore Craciunescu, ca pensia de 1800 de lei este prea mica pentru maretia dumneavoastra, insa alocatia de 42 de lei pentru un copil vi se pare imensa probabil. Sfatul pe care l-ati dat celor mai saraci il primiti si dumneavoastra. Nu aveti bani destui, stati la tara, domnule!

Sursa foto: pnlpascani.ro

Facebook Comments