Dieta cu cafea?

Dieta cu cafea?

Cafeaua, pe langa faptul ca ne tine cu ochii deschisi atunci cand trebuie, sau asa ar trebui sa faca, se pare ca are si alte efecte de care nu multi stim si pe care si le pierde in timpul proceselor prin care trece inainte de a ajunge in cestile noastre, alaturi de apa.

Procesul de fierbere prin care boabele de cafea trec le face sa isi piarda anumite substante importante pentru corp, printre care si o substanta care ajuta la slabire, care ajuta la arderea grasimilor din organism, dar are si alte efecte benefice organismului.

In urma unui studiu s-a aratat faptul ca extractul de boabe de cafea verde ajuta la scaderea in greutate, subiectii supusi unor teste reusind sa piarda in 12 saptamani pana la 8 kilograme. In timpul testelor subiectii au alternat bautul de cafea vere cu alte activitati, precum cele fizice, dar si cu modificari de dieta.

Totusi, desi este benefica, cafeaua verde trebuie bauta cu moderatie, un adult poate bea 3 sau 4 cesti pe zi, dar nu mai mult, cu jumatate de ora inainte de mese, dar nu inaintea cinei pentru ca are si stimulentul pe care il ofera cafeaua normala, putand da stari de insomnie.

Desigur, ca in orice dieta, este foarte important ca mesele sa fie sanatoase si in porntii nu prea mari. De asemenea, este necesar sa aveti activitati fizice precum urcatul scarilor sau mersul pe jos.

Pentru cei care nu beau cafea se pot gasi la farmacii suplimente pe baza de cafea verde care au aceleasi efecte.

Cantitatile mari de cafea pot cauza stari de greta, insomnie, nervozitate, neliniste, dureri de stomac sau un ritm accelerat la batailor inimii si o respiratie greoaie. Dieta nu este recomandata celor care au boli cronice precum cele cardiovasculare, hipertiroidie, diabet, boli intestinale sau femeilor care sunt insarcinate sau alapteaza.

Facebook Comments