Despre ceasuri

Despre ceasuri

Desi a fost inventat inca din antichitate si reprezinta un obiect destul de comun pentru toata lumea, ceasul continua sa reprezinte un lucru ce nu trebuie sa existe din casa nimanui, dar mai ales de la mana unui om care stie cat de pretios este timpul.

Desi exista de foarte mult timp, ceasurile de mana reprezinta inca un accesoriu ce reuseste sa atraga inca un foarte mare numar de persoane, atat prin utilitate, cat si prin look-ul pe care il ofera persoanei care il poarta.

  • Cum alegi ceasul de mana

In alegerea unui ceas trebuie sa avem in vedere faptul ca exista mai multe tipuri de ceasuri, printre care si:

  • Ceas mecanic
  • Ceas electronic
  • Smartwatch

Utilitatea unui ceas s-a transformat, acesta devenind dintr-un accesoriu care arata ora exacta, un gadget care iti arata orice, de la cine te apeleaza pe telefon, la mesajele de pe acesta, la mail-urile pe care le primesti si, pentru cei care vor sa se creada, macar de cateva ori spioni, un ceas poate fi folosit si pe post de telefon, insa… Hai sa fim seriosi, cine te crede normal la cap cand te vede ca vorbesti la ceas? ☻

Ceasul trebuie ales mai mult pentru felul in care arata si pentru calitatea acestuia. Daca il iei pentru a citi ziare pe el, nu ii mai poti spune ceas. Pur si simplu isi pierde din farmec.

  • Atunci si acum

Imi aduc destul de bine aminte faptul ca atunci cand eram mic aveam un ceas tip calculator care, pe langa faptul ca arata cat era ceasul, imi oferea posibilitatea de a face anumite calcule matematice, cat se poate de simple.

Insa aveam o mare problema cu acesta. Nu puteam sa copiez cu acesta la ora de matematica cand trebuia sa calculam, cu pixul tot ceea ce era in testul pe care il primeam. Insa, daca totusi aveam posibilitatea sa copiez cu ajutorul lui, ma chinuiam destul de mult sa fac o simpla adunare, asta pentru ca, asa cum era si normal, avea taste extrem de mici si foarte greu de apasat, adica daca incercai sa apesi pe 3, era posibil sa mai apesi inca vreo doua taste pe langa cea dorita.

Insa acel ceas era vazut foarte bine de prieteni, asa ca ma laudam mereu ca il folosesc mereu, fara sa ma vada profesorul ca il folosesc. Bine, s-a defectat dupa doua luni de folosire „intensa”, insa nu mi-a parut rau, macar asa am avut o scuza buna in fata prietenilor pentru a renunta la acesta.

Acum insa, pana sa intre pe piata primele ceasuri inteligente, parca aceasta industrie era aproape de pamant si, desi unii spun ca asa este, eu nu sunt de acord si acest lucru poate fi spus cu mare usurinta de toti iubitorii de ceasuri de mana.

Facebook Comments