Toti elevii vor avea calculatorul lor. Acordul semnat de Intel cu Guvernul Romaniei

Va exista un program prin care fiecare elev si fiecare profesor ar urma sa detina, din 2015, un calculator.

Acordul se refera la identificarea cailor prin care poate fi aplicat programul.

„Intel Corporation a semnat vineri cu Guvernul Romaniei un protocol de colaborare, prin care se creeaza cadrul pentru dezvoltarea unui program de invatamant 1:1 (un copil – un calculator; un profesor – un calculator) in scolile din tara, pana in 2015. Intel intentioneaza sa ofere sprijin de specialitate Guvernului in a evalua, concepe si implementa instrumente educationale specifice secolului 21, constand in echipamente hardware si software dedicate”, se arata intr-un comunicat al Intel.

Documentul a fost semnat de directorul de vanzari al Intel pentru regiunea UE, Peter Gleissner, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, si secretarul de stat in Ministerul pentru Societatea Informationala Sorin Vicol.

Modul de functionare a conceptului de „Invatamant 1:1” in scoala a fost prezentat in expozitia „Clasa viitorului”, unde au fost expuse echipamente digitale special concepute pentru elevi si profesori, table interactive si manuale digitale, toate conectate la Internet.

Documentul mai prevede ca Intel si cele doua ministere vor colabora pentru implementarea programului Intel Teach, pentru dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice.

Profesorii romani vor fi instruiti prin Intel Teach pana in anul 2015.

Programul este o initiativa globala a Intel, creata special pentru profesori, care integreaza tehnologia in lectii. Intel este cel mai mare producator mondial de microprocesoare.

Sursa:Yoda.Ro

Lasă un răspuns