Testare Vonino iMart QS + Windows 10

Asa cum stim cu totii, mai este putin pana cand mult asteptatul Windows 10 isi va face aparitia pe calculatoarele, tabletele si telefoanele noastre si acest lucru se vede din ce in ce mai mult, mai ales prin update-urile destul de dese pe care cei care testeaza Windows 10, printre care si eu, le primesc.

Am primit un nou update, BUILD 10130, si m-am gandit sa vi-l prezint, alaturi de o tableta cu Windows, si anume Vonino  iMart QS.

Tableta Vonino iMart QS vine cu Windows 8.1 with Bing instalat, insa ca orice om care este nerabdator sa incerce ceva nou am instalat imediat sistemul de operare de la Microsoft aflat inca in testare, Windows 10.

Ca specificatii, tableta vine la pachet cu un procesor Quad-Core Intel Baytrail-T Z3735F de 1.3 GHz (1.8 in Boost), o memorie ram DDR3 de 2 GB si un ecran IPS de 8″ la o rezolutie de 1280X800 (HD).

Luminozitatea acesteia este destul de buna, insa in bataia luminii nu pot spune ca se descurca destul de bine. Ecranul este un magnet de amprente, insa majoritatea tabletelor au aceasta „functie” asa ca nu am cum sa ma plang prea tare.

Pe partea de conectivitate avem disponibil WIFI 802.11b/g/n, functia de internet prin 3G si Bluethoot. Tableta dispune si de GPS, deci este perfecta si pentru calatorii.

Bateria acesteia este una de tip Li-Ion de 4500 mA la 3.7V. Aceasta ne promite o autonomie de lucru de 4 ore.

Ca si camere avem disponibila o camera pe spate de 5 MP cu autofocus, care am observat ca se descurca destul de bine, dar si o camera pe fata de 2 MP, nu chiar stralucita, insa destul de multumitoare pentru apeluri video prin Skype. Mai jos las cateva exemple de capturi.

La design tableta sta destul de bine, avand o carcasa care nu aluneca prea usor din mana. Pe langa sistemul de operare cu care vine, tableta va ofera si o licenta pe un an pentru Office 365 Personal care va ofera, pe langa acces la suita Office perfecta pentru orice activitate, si un spatiu de stocare in OneDrive de 1 TB si 60 de minute lunare pe Skype.

Cam atat despre tableta, acum sa trecem la sistemul de operare despre care va vorbeam mai sus.

Asa cum stim cu totii, Windows 10, pe langa meniul de Start cerut de toata lumea, dupa ce pe Windows 8 si 8.1 acesta a fost eliminat, ne aduce si un design complet nou si placut ochiului, dar si o interfata care se descurca destul de bine atat pe pc-urile clasice, cat si pe ecranele tactile.

Una din functiile preferate de mine este cea de „Batery saver” care reuseste sa prelungeasca mult mai mult timpul de lucru al tabletei, fata de cel promis de catre producator, aceasta functie oprind anumite aplicatii care ruleaza in background. Pe langa aceasta, cea mai atractiva functie de pe Windows 10 este Cortana, asistentul personal oferit de Microsoft pana acum doar pe telefoane, acum fiind posibila purtarea unei conversatii, in folosul muncii normal, cu „femeia” care iti va raspunde la intrebari, iti va spune cateva glume si chiar iti va… canta. Suna interesant, nu?

Dupa cum stim, Windows 10 va fi lansat pe 29 iulie si toti cei care detin Windows 7, 8 sau 8.1 cu licenta vor putea face upgrade gratuit, pentru un an de zile, apoi licenta fiind de 120 de euro pentru versiunea Home sau 200 de euro pentru versiunea Pro. Pentru upgrade de la Home la Pro va trebui sa platim inca 100 de euro.

Lasă un răspuns