Acum, pe final de 2017 putem spune cu toata increderea ca acest an a fost unul foarte interesant in materie de telefoane mobile.
Am vazut cum dorinta de a avea telefoane cu ecrane mai mari, dar pe care sa le poti tine intr-o singura mana, a inceput sa capete un contur foarte bine definit, marginile telefonului fiind scoase din joc pentru a lasa loc pentru superbele ecrane cu care ne-am bucurat ochii.
Lista de telefoane superbe pe care cu totii ni le dorim a inceput sa fie din ce in ce mai mare. Ba chiar am vazut si revenirea Nokia pe piata de telefoane, aducand in prim plan cateva telefoane care chiar merita luate in considerare de cei care doresc sa isi achizitioneze un telefon nou.
Pe langa aceste doua aspecte, anul 2017 ne-a aratat ca nu exista numai doi producatori de telefoane mobile pe care ne putem baza. Ba din contra, au inceput sa apara tot mai multe firme producatoare de telefoane mobile care ofera aceleasi specificatii ca si la marii producatori, insa cu un alt ambalat. Asadar, ni s-a confirmat inca o data ca la ceea ce vand marii producatori este mai scump logo-ul de pe carcasa.
Cum poti alege telefonul perfect?
Telefonul perfect nu exista, cel putin nu pe hartie. Insa, pentru tine poate fi perfect telefonul care iti acopera tie toate nevoile.
Cateva sfaturi la achizitia unui telefon nou:
- Defineste bine ceea ce vrei, alege activitatile pe care vrei sa le desfasori pe acesta, si abia apoi incepe sa cauti cea mai buna oferta.
- Verifica bine si in alte magazine pretul telefonului. Poti gasi preturi mai bune in alte locuri sau, in cazul PC Garage, poti beneficia, pe langa reducere, si de un cadou din partea lor, licente de antivirus, baterii externe, casti, etc.
- Cere sfaturi – de cele mai multe ori un prieten iti poate oferi o descriere mai buna a unui produs. Nu te lua numai dupa comentariile cumparatorilor, acestea sunt bune, dar nu ofera o intreaga perspectiva asupra capabilitatilor pe care le ofera acel telefon. Aceste recenzii pot fi scrise si de persoane care aveau anumite asteptari, supradimensionate, de la acel telefon.
- Stabileste un interval de pret in care vrei sa te incadrezi si respecta-l. Nu se merita sa dai banii pe un telefon foarte scump dar pe care il folosesti doar pentru activitati marunte. Fii atent la ceea ce iti doresti si alege un telefon care sa se incadreze in bugetul de care dispui. Nu te du prea departe cu pretul, nu iti cumpara un telefon pe care nu ti-l permiti doar pentru ca cei din jur sa fie invidiosi.
Pentru o persoana care isi doreste un telefon la care sa vorbeasca, dar pe care sa il foloseasca si pentru cateva activitati care nu necesita specificatii prea complexe, browsing, social media si cateva jocuri, un telefon perfect nu ar trebui sa depaseasca suma de 500-600 lei.
O alegere buna care nu depaseste intervalul de sus este Nokia 2, un telefon cu un ecran foarte bun, o baterie destul de mare, cat sa te tina destul, in functie de activitatea pe care o desfasori pe el. Ii poti verifica pretul pe eMag. Si Nokia 3 poate fi o alegere buna.
De asemenea, un telefon putin mai bun decat Nokia 2 este Huawei Y6, varianta din 2017, dar si pretul acestuia este putin mai mare, in perioada aceasta se afla la reducere, insa intr-o perioada normala ar depasi intervalul de mai sus, poti verifica pe eMag.
Alte telefoane bune de luat in calcul sunt:
- Nokia 6 – pret eMag, , pret Quickmobile, pret PC Garage
- Samsung Galaxy J5, 2017, pret eMag, , pret Quickmobile, pret PC Garage
- Huawei P10 lite – pret eMag, , pret Quickmobile