Principiul dupa care functioneaza pompele de caldura si alte informatii relevante

Probabil ca ai auzit destul de des persoane care vorbeau despre pompele de caldura, fie care le folosesc pentru incalzire, fie pentru ca au fost curiosi sa afle despre aceste sisteme. Nu degeaba sunt atat de populare astazi, deci serviciile care vizeaza executarea lucrarilor pe care le presupune montarea lor sunt la mare cautare.
Daca motivul pentru care te intereseaza sa afli mai multe despre pompele de caldura e intocmai interesul de a beneficia de un astfel de sistem, atunci te invit sa citesti mai departe pentru a afla cateva informatii relevante cu privire la functionarea lor.

Pompele de caldura, functionare si caracteristici
Dupa cum vei afla si de pe pagina expertilor in astfel de lucrari – www.ecodrillforaje.ro – sunt preferate aceste sisteme pentru randamentul insemnat pe care il ofera, in conditiile in care beneficiaza si de o economie de pana la 75%, comparativ cu variantele traditionale.
Sunt de altfel o recomandare din partea echipei specializate in executarea lucrarilor pe care acestea le presupun, EcoDRILL, despre care mentionam anterior, pentru ca promoveaza utilizarea energiei din sol, respectiv a apei subterane intr-un mod inteligent. Exista asadar pompe de caldura SOL – APA si pompe APA – APA.
Acestea sunt ideale si o alegere inspirata pentru a asigura caminului tau un confort deplin, necesar pentru o calitate a vietii optima. Sa nu uita si de partea ecologica a acestuia, deci iti manifesti prin fapte respectul fata de mediul inconjurator.
Referitor la principiul lor de funcionare, iata o explicatie succinta. Din apa continuta de foraj, respectiv din lichidul termic continut de furtunele colectoare de asemenea din foraj, este extrasa caldura. Mai departe lichidul/ apa se transfera catre schimbatorul de caldura (avand o valoare a temperaturii intre 12 – 14 grade) si ajunge in freonul din dotarea pompei de caldura. Aici lichidul devine gaz.
De aici, prin compresie ajunge intr-un alt schimbator de caldura, avand temperatura intre 70 si 75 grade, de unde este transferata intr-o instalatie interioara (unde va avea 55 – 60 grade). Se realizeaza transferul termic in instalatia de depresurizare si devine iar lichid, dupa care procesul se reia. De ce este din start o alternativa mai economica de incalzire? In cazul lor, doar pompele de recirculare si compresorul consuma energie.
Dupa cum aminteam, exista doua tipuri de pompe de caldura. Cele APA – APA functioneaza prin extragerea apei la valoare de 12 – 14 grade din panza freatica. In schimb, pompa SOL – APA prezinta o fiabilitate mai crescuta. Sunt necesare unul sau mai multe foraje pentru a capta energia, raportat la necesarul de caldura al fiecaruia. Trebuie sa existe intre acestea o distanta de cel putin 10 ml. Mai departe, se introduce colectorul care recircula agentul termic. Exista un traseu de tevi pe care il va parcurge mai departe. In fine, informatii detaliate in acest sens poti cere specialistilor. Intra pe site-ul ecodrillforaje.ro si afla mai multe despre ce presupun aceste sisteme pentru a lua o decizie informata cu privire la tipul de lucrare potrivit nevoilor tale.

Lasă un răspuns