Prima impresie conteaza

Cu totii stim ca prima impresie conteaza, si tocmai de aceea trebuie sa dam ce e mai bun din nou inca de la inceput.

Asa cum te vad pentru prima data cei din jur, asa te vor tine minte si isi vor aminti de tine, cu drag sau nu. Acelasi principiu se aplica si in cadrul firmelor. Prima impresie conteaza. Am vorbit despre cum trebuie sa arate un sediu de firma pentru ca atat clientii cat si angajatii sa se simta bine si sa vina cu drag.

Ei bine, pe langa felul in care arata sediul firmei, mai sunt si alte lucruri care conteaza si care trebuie gandite si alese cum trebuie.

Prima impresie pe care si-o face un client sau un potential client despre firma ta nu se formeaza neaparat atunci cand acesta intra pentru prima data in sediul firmei tale ci sunt si alte metode prin care acesta poate vedea cum este cu adevarat firma ta, sau cel putin cum se vrea a fi.

Acest lucru inseamna ca si atunci cand persoana respectiva apeleaza pentru prima data la numarul firmei tale, chiar timpul de raspuns, tonul discutiei, formele de adresare, raspunsurile rapide si oferirea de solutii cat mai potrivite nevoilor sale conteaza foarte mult si reprezinta un factor decizional foarte important.

De asemenea, primul contact pe care il are o persoana cu o anumita firma se realizeaza si prin intermediul anumitor materiale promotionale pe care acesta le gaseste fie in cutia postala, fie la magazinul din coltul blocului.

Desigur, aceste materiale trebuie sa fie gandite foarte bine, sa aiba foarte multe imagini sugestive, textul trebuie sa fie foarte bine gandit si potrivit cu tipul de persoana careia i se adreseaza, cu foarte putini termeni de specialitate si sa cuprinda tot ceea ce l-ar putea interesa pe un potential client, insa degeaba ai toate aceste lucruri daca materialul pe care acesta il citeste este printat la o imprimanta de proasta calitate sau daca imaginile nu arata deloc bine pentru ca materialul nu a fost bine incadrat in pagina. Trebuie sa te asiguri ca materialele sunt printate cu ajutorul unui tipar digital, acesta asigurand un print al materialelor tale de o foarte buna calitate.

Chiar si cele mai marunte lucruri iti pot pune in dificultate propria afacere si de cele mai multe ori rezolvarile sunt dintre cele mai simple si mai la indemana, trebuie doar sa ne gandim la putin la ceea ce vrem sa facem si la ceea ce trebuie sa facem pentru ca ideea de afacere sa fie cat mai profitabila.

Lasă un răspuns