Multimetrul, ghidul tău în universul electricelor

Nu mai este un secret: am devenit atât de comozi cu tehnologia încât am început să credem că nu ne putem descurcă fără ea. Și pe bună dreptate, avem toate instrumentele necesare la degetul mic și știm să le utilizăm fără probleme. Dependenți de tehnologie sau nu, cu toții ne folosim zilnic de aparate variate pentru a putea duce la îndeplinire numeroasele activități de pe agenda zilnică ori chiar ne folosim de acestea pentru a desfășura procese complexe, întocmai pentru a ne ușura sau limita intervenția proprie. Efortul personal este mai mic, iar de multe ori precizia cu care sunt executate aceste activități este mai mare. 

Apare, astfel, necesitatea de a măsura anumite procese și activități, de a le încadra între anumite limite ori standarde, pentru a putea înțelege ce se petrece în jurul nostru. Am menționat termenul precizie. Precizia acestor instrumente pe care le folosim trebuie să fie cât mai veridică, și în special dacă vorbim despre aparatele de măsură și control. Motivul este simplu: o simplă variație a unei măsurări poate da peste cap un întreg proces, la fel cum o simplă zecimală schimbă răspunsul unei ecuații. 

Am atins subiectul aparatelor și instrumentelor de măsurare: sistemele electrice sunt unele dintre elementele de care depindem zilnic, ele influențând în mod direct buna funcționare și randamentul diverselor aparate. Arc.ro ne face cunoștință cu multimetrul, un aparat foarte cerut pe piața profesioniștilor din universul electricelorTrebuie să reținem că prin intermediul unui multimetru performant nu doar că permitem desfășurarea anumitor activități în siguranță, dar ne ușurăm cu mult munca.

Cum funcționează un multimetru?

Pentru aceia dintre voi care încă sunt învățăcei la capitolul aparatură de măsură, multimetrul este un dispozitiv inovatic, care te poate ajuta la identificarea problemelor electrice. Rezultatul este pe cât se poate de simplu: având un aparat de măsură performant chiar în propria casă, vei putea economisi bani pe reparații și chiar să instalezi piese de schimb sau accesorii în mod corect, de unul singur.

Este foarte important să înțelegem că există două tipuri principale de multimetre: digitale și analogice. În general, arc.ro recomandă folosirea unui multimetru digital, deoarece ecranul acestuia facilitează citirea, fiind mai ușor de interpretat, la care se adaugă și faptul că este mai rezistent. În plus, există o multitudine de modele de multimetru din care poți alege care vin cu un preț foarte avantajos, dar care își păstrează toare caracteristicile de bază, promițând performanță.

Multimetru digital vs. analiog. Pe care să-l aleg?

Precizia unui aparat de măsură reprezintă diferență dintre valoarea reală a fenomenului măsurat și cea indicată de aparat, în cazul nostru de multimetru. Cu cât aceasta diferență este mai mică, cu atât mai mare este precizia aparatului, ceea ce cu toții ne dorim.

În comparație cu versiunea analog, un multimetru digital ne convinge de mai multe avantaje practice. Acesta prezintă rezultatele cu cea mai mare precizie, afișându-le în format numeric pe ecran. Multimetrele digitale sunt fabricate ca un aparat unitar, fără componente mobile, și sunt mult mai puțin susceptibile la defecțiuni din cauza șocurilor, fiind construite din materiale care rezistă mult mai bine la impact. Multimetrele digitale detectează în mod automat polaritățile, afișează deopotrivă rezultatele cu valori pozitive și negative, rezistă mult mai bine la suprasolicitare și oferă posibilitatea de a selecta și seta manual sau automat o gama diversă de funcții.

Este un multimetru un dispozitiv necesar?

Motivul din spatele achiziției unui multimetru este foarte simplu: este vorba despre siguranță. Cu toții avem echipamente electrice în casă și întreținerea acestora devine floare la ureche atunci când ne putem îngriji chiar noi de acest lucru, fără intervenția unui specialist. Multimetrul, ca aparat profesionist de măsură, ne oferă acest avantaj de-a putea monitoriza cu precizie performanța aparatelor și circuitelor din casa noastră. 

Ce trebuie să știi despre un multimetru este că el este folosit cu mai multe scopuri. Multimetrul măsoară aspecte precum tensiunea, rezistența, continuitatea și curentul. 

Arc.ro: un pachet de servicii complet

Arc.ro ne pune la dispoziție o largă varietate de multimetre digitale, foarte performante și pentru toate buzunarele. Vorbim despre multimetre digitale cu funcţii complete, unele având şi cameră de termoviziune integrată, ceea ce este un plus, fiind concepute pentru a vă creşte productivitatea şi a vă consolida încrederea. În plus, avantajul multimetrelor cu funcţii de termoviziune este că reprezintă instrumente de depanare de primă clasă pentru echipamentele electrice. Cu ajutorul acestora, se pot verifica punctele cu temperatură ridicată ale echipamentelor de înaltă tensiune şi ale transformatoarelor şi se poate detecta încălzirea siguranţelor, izolatorilor, conectorilor, racordurilor şi comutatoarelor. 

Pachetul de servicii arc.ro este complet în ceea ce privește multimetrele digitale. Multimetrele vin, în funcție de firmă, cu o garanție de la 1 la 3 ani. În plus, consultanții arc.ro vă stau mereu la dispoziție, pentru a vă ajuta în călătoria dumneavoastră spre înțelegerea modului de funcționare al unui multimetru.

Lasă un răspuns