Maiestrie in arta ceasurilor de mana

Ceasurile au reprezentat dintotdeauna obiecte deosebite realizate de oameni talentati, obiecte pentru care un ceasornicar se dedica in totalitate pentru a crea ceva unic si frumos. Arta asamblarii unui ceas nu este la indemana oricui, este nevoie de multa indemanare si spirit de observatie pentru pune laolalta toate piesele ce alcatuiesc un ceas.

In trecut copii familiilor aristocrate invatau printre altele cum sa dezasambleze si sa reasambleze un ceas fiind condisearata o activitate care sa le dezvolte abilitatile de gandire, baietii si barbatii fiind si singurii care puteau purta ceasuri, ceasuri de buzunar in acea vreme, accesorii de dimensiuni mai mari decat ceasurile de mana obisnuite realizate din in special din metale pretioase pentru a arata statutul social al unei persoane.

In zilele noastre ceasurile de buzunar au fost inlocuite cu ceasuri de mana, accesorii la fel de elegante si care se poarta pe mana, fiind astfel vizibile tuturor. Si in cazul acestor ceasuri principiile de functionare si de asamblare au ramas aceleasi si fiecare model de top este realizat cu acceasi dibacie ca si vechile ceasuri ajunse astazi adevarate piese de istorie chiar daca in societatea moderna aceste ceasuri sunt accesibile toturor, nu numai anumitor clase sociale.

Modelele de ceasuri barbatesti de la brand-uri precum GUESS, TISSOT sau PIERRE RICAUD cu o ampla istorie in aceasta industrie si preferatele unui numar mare de persoane care sunt rezultatul priceperii expertilor ceasornicari si a inginerilor din domeniu. 

Astfel de modele speciale de ceasuri barbati gasim desigur doar in magazine speciale care se ocupa exclusiv de comercializarea lor si ca tot am adus vorba despre societatea moderna, putem vorbi despre magazinele online de unde ne putem achizitiona un ceas. Alege si tu un accesoriu unic cu o semnificatie deosebita, pentru tine sau pentru o persoana draga.

Lasă un răspuns