Locuri de vizitat in Ploiesti

Ai fost detasat cu locul de munca in alt oras despre care nu ai foarte multe informatii si incepi sa cauti locuri pentru a te muta si locuri de vizitat in acel oras si in imprejurimi. In functie de situatia pe care o ai in momentul acesta, poate te intereseaza o chirie intr-un apartament daca esti singur sau poate cauti o agentie imobiliara care iti pune la dispozitie un portofoliu cu vanzari de vile in Ploiesti – orasul in care te vei muta in curand.

Atunci cand te muti intr-un oras nou, este foarte important sa gasesti o locuinta in apropierea locului de munca, dar la fel de important e sa incepi sa cauti informatii despre locurile pe care le poti vizita acolo si sa afli ce activitati poti face in timpul liber. Pentru ca tin la timpul tau, am facut eu o lista cu principalele obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi in Ploiesti. Esti pregatit?

Muzee

In Ploiesti gasesti o multime de muzee care iti arata frumusetea orasului, istoria si tot ce a avut si are de oferit aceasta zona minunata. Muzeele sunt deschise atat in timpul saptamanii, cat si in weekend, asa ca nu exista sa nu ai ce face in Ploiesti. Iti dau cateva exemple de muzee pe care trebuie sa le vizitezi neaparat: Muzeul Ceasului, Muzeul de Arta Populara, Muzeul ‘I.L. Caragiale”, Muzeul Petrolului, Casa Memoriala “Nichita Stanescu” si cel mai vizitat si cautat muzeu din Ploiesti, “Casa Hagi Prodan”. Daca ai informatii si despre alte muzee, mergi si viziteaza-le pentru ca te vor ajuta sa te familiarizezi cu noul oras.

Crame de vin

Ploiestiul era cunoscut in trecut pentru multitudinea de crame, insa si in ziua de azi orasul este impanzit de acestea. Daca tot urmeaza sa te muti aici, ar fi pacat sa nu dai o fuga si sa vizitezi cramele care mai functioneaza: Muzeul Conacul Bellu, Domeniile Tohani, Muzeul Crama 1777 sau Domeniile Dealul Mare Urlati. Nu doar ca poti sa vizita aceste creme, dar poti gusta cele mai bune vinuri ale lor si poti cumpara vinul preferat pentru o seara romantica acasa.

Case memoriale si pub-uri ale unor campioni mondiali (in viata)

In Ploiesti s-au nascut foarte multi oameni importanti din diverse domenii – cu siguranta ai auzit de Nichita Stanescu, I.L. Caragiale, Octavian Bellu sau Leonard Doroftei – pe cei doi din urma sigur i-ai vazut performand si la televizor. Leonard Doroftei de exemplu, si-a deschis in Ploiesti un pub, unde poti sa iti savurezi cafeaua intr-o zi senina sau mohorata sau poti lua masa intr-o seara de weekend cu prietenii. Pub-ul este un mic muzeu care iti arata intreaga lui activitate sportiva si este un loc unde cu siguranta te vei simti ca acasa. Asa ca, daca tot te muti in Ploiesti, viziteaza si acest pub.

Ti-am prezentat cateva locuri minunate pe care le poti vizita in Ploiesti, asa ca nu mai fi suparat ca trebuie sa pleci din orasul tau natal. Cu siguranta acum te simti mult mai bine stiind ca nu trebuie sa stai zilnic in casa in noul oras in care te muti. Asa ca, daca esti in cautarea unei agentii imobiliare care are are un portofoliu cu vanzari de vile in Ploiesti, alege Royal Imobiliare!

Lasă un răspuns