La ce ne mai putem astepta de la un telefon mobil nou?

Din punctul meu de vedere, atunci cand vine vorba despre un telefon mobil, cam tot ceea ce se putea implementa s-a implementat deja, acum se mai pot aduce doare anumite imbunatatiri lucrurilor care exista deja.

Pa partea de procesor, totul este perfect, ba chiar sunt gelos ca acum cativa ani de zile aveam un calculator cu un procesor single core de 1.4 GHz si 512 MB de ram iar acum am un telefon cu un procesor cu 6 nuclee (4x 1.44 GHz si 2x 1.82 GHz) si 2 GB de ram care imi intrece chiar si laptopul pe partea de procesare. Sa nu mai zicem de siguranta pe care o ofera in sensor de amprenta.

Pe partea de autonomie, chiar si o baterie mica, dar care este folosita cum trebuie de telefon, datorita optimizarilor sistemului de operare, este de ajuns pentru tot ceea ce avem nevoie astazi de la un telefon mobil.

Aproape toate capitolele au fost duse pana aproape de perfectiune, insa doua ma intereseaza si vreau sa vad cam cat de departe se poate ajunge. Ma refer aici la camera foto de pe telefoane si la partea de VR.

Pana acum ceva timp imi doream foarte mult, ba chiar eram pe care sa imi cumpar un DSLR, insa am renuntat la idee atunci cand am vazut cam cat de departe se poate merge cu camera unui telefon care nu m-a costat prea mult. Este destul de clar, sau daca nu este inca, va deveni foarte clar, faptul ca aparatele foto traditionale vor fi inlocuite de telefoane mobile foarte curand, acest proces fiind inceput deja. Vreau sa vad cam unde se poate ajunge cu progresul in acest sens, si chiar vreau sa vad din ce in ce mai multi producatori de telefoane mobile care pun un accent mult mai mare pe partea de procesare foto si pe optimizare atunci cand vine vorba de acest lucru.

Pe partea de VR probabil ca putem petrece mai mult decat cateva ore sa discutam despre ce este in prezent si despre ce se poate face in acest domeniu. Avem dovada ca se pot face foarte multe, lucrurile fiind pe care sa se schimbe in bine in foarte scurt timp, odata cu lansarea Android N, sistem care, stim foarte bine, ca va oferi nativ suport pentru continut VR. Ceea ce as vrea sa urmaresc prin intermediul unui echipament VR este o excursie in toata lumea, din fotoliul meu si poate si putin continut video, poate mai mult: D. A, da, vreau sa vad unde se poate ajunge cu gaming-ul VR. Stiu ca se pot face multe.

Lasă un răspuns