Importanta trx-ului in fotbal

La fel ca in oricare alta activitate si in fotbal lucrurile s-au schimbat foarte mult in ultima perioada. Aceasta evolutie s-a produs si datorita faptului ca in momentul de fata in domeniul fotbalului se invart foarte multi bani. Incet dar sigur fotbalul a ajuns o industrie in care doar cei care investesc si inoveaza mai mult rezista. Pregatirea fizica reprezinta unul din aspectele care de cele mai multe ori fac diferenta intr-un meci de fotbal. Pentru ca din ce in ce mai multi antrenori de fotbal au inteles acest lucru acestia incearca prin intermediul preparatorilor fizici sa introduca in atrenamente exercitii fizice din ce in ce mai solicitante. In acest sens trx-ul reprezinta cea mai noua metoda de antrenament pentru cei care practica fotbalul. Cu toate ca reprezinta o metoda foarte eficienta pentru antrenamentul fotbalistilor, unii antrenori de fotbal precum si unii preparatori fizici considera acest tip de antrenament prea extenuant pentru a fi introdus in antrenamentul fotbalistilor. Pentru a demonstra contrariul am ales ca in cadrul acestui articol sa scriu despre cele mai importante beneficii pe care le are asupra fotbalistilor exercitiile cu trx-ul.

Inainte de a prezenta cele mai importante beneficii ale trx-ului trebuie sa prezint mai intai ce reprezinta trx-ul nu-i asa? Chiar daca este un concept din ce in ce mai intalnit sunt sigur ca exista si persoane care nu stiu ce inseamna acesta. Trx-ul este o coarda prin intermediul careia se executa diverse exercitii. In cadrul acestor exercitii se utilizeaza doar propria greutate a corpului. Pentru a intelege mai bine importanta acestui articol sportiv, haideti sa enumar si beneficiile acestuia:

  • Intreaga forta musculara a corpului este dezvoltata.
  • Mobilitatea, echilibrul si flexibilitatea sunt imbunatatite.
  • Chiar daca forta si viteza sunt doua calitati destul de greu de gasit impreuna, acest tip de antrenament face ca acestea nu doar sa se regaseasca impreuna ci sa fie la un nivel foarte bun.
  • Pentru ca antreneaza toate grupele de muschi, acest tip de antrenament ajuta si la mentinerea unei greutati optime pentru o perioada cat mai lunga de timp.

In cazul in care aceste beneficii ale trx-ului te-au convins si pe tine sa incerci aceasta noua inovatie in materie de antrenament fizic sa stii ca nu e nevoie sa mergi la o sala de forta pentru a lucra la trx pentru ca poti lucra si de acasa. Tot ceea ce ai nevoie pentru a realiza acest lucru este trx-ul pe care il poti achizitiona dintr-un magazin sport de unde mai poti cumpara printre altele si un echipament joma sport.

sport

Lasă un răspuns