Programeaza-ti casa si telefonul dupa nevoile tale – IFTTT

Nu toti stiu ce este internetul lucrurilor si ce beneficii aduce acesta pentru noi toti, mai ales atunci cand nu avem timp nici macar sa respiram.

Astazi va voi recomanda un serviciu gratuit care te ajuta sa te folosesti cat mai bine de ceea ce inseamna casa inteligenta, si nu numai.

Voi incepe prin a va spune ca „if … then …” sau „if … do …” nu mai sunt functii pe care le folosim doar in programarea clasica ci sunt functii folosite in programarea diverselor obiecte din jurul nostru.

De exemplu, nu ar fi tare ca atunci cand ajungem la locul de munca, telefonul sa se dea singur pe silentios, iar atunci cand plecam de la serviciu, acesta sa revina la forma initiala? Ar fi, desigur.

Sau, nu ar fi tare ca atunci cand ajungem acasa, usa sa se descuie singura iar becurile sa se aprinda singure? Cat de util ar fi… Lucurile par complicate, dar sunt simplificate cu ajutorul IFTTT, serviciu care iti pune la dispozitie o gramada de lucruri care te vor ajuta atat la serviciu cat si acasa.

Iti poti programa telefonul sa iti spuna „Bine ai venit acasa” atunci cand intri in zona casei, putem programa telefonul sa ne trimita automat mail-uri, sa ne inregistreze orele de munca sau chiar sa ne sune automat, la o apasare de buton, functie utila mai ales atunci cand suntem intr-o discutie plictisitoare cu o persoana sau cu un grup de persoane.

ifttt

Ba chiar putem programa telefonul sa isi schimbe automat imaginea de pe ecran in functie de imaginile zilei alese de NASA, putem inregistra automat locatiile vizitate in calendar sau chiar putem programa camerele din casa sa inceapa inregistrarea atunci cand nu suntem acasa. Putem primi doar stirile din categoriile care ne intereseaza ca email, putem programa telefonul sa trimita automat un mesaj la o data si la o ora programate sau putem seta telefonul sa trimita un mesaj unei rude apropiate atunci cand se apeleaza serviciul de urgenta.

Sunt o gramada de lucruri pe care le putem face cu ajutorul serviciului IFTTT, tot ce trebuie sa facem este sa ne facem un cont si sa testam functiile pe care le avem la dispozitie.

Lasă un răspuns