[gpt3] rescrie articolul
Continut deepfake, Foto: Ramirezom / Dreamstime.com
Ministrul Digitalizării discută în prezent cu oficialii Meta, TikTok și Google o extindere în afara perioadei electorale a mecanismului de raportare și eliminare mai rapidă a conținutului deepfake raportat pe site-ul Ministerului Digitalizării. „Din discuțiile informale România este în top 3 țări din Europa în materie de scheme de înșelătorii în mediul online”, a declarat joi ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan.
Amintim că în luna mai din acest an, înaintea alegerilor locale și europarlamentare, Ministerul Digitalizării a lansat o pagină dedicată #nofake unde cetățenii pot semnala conținutul deepfake pe care îl consideră malițios sau înșelător de pe diverse platforme de socializare și motoare de căutare. O echipă a ministerului transmite apoi prin canale dedicate către Meta, Google și TikTok, conținutul validat drept ilegal sau înșelător.
Deși a fost un canal de comunicare creat în special pentru a combate dezinformările în perioada alegerilor, românii au semnalat multe scheme de înșelătorii investiționale, create cu ajutorul tehnologiei deepfake, a spus joi ministrul Digitalizării.
Acesta este motivul pentru care ministrul discută acum cu oficialii marilor platforme continuarea acestui mecanism.
- „Chiar în dimmineața aceasta am avut o întalnire tocmai pentru a avea în continuare acest mecanism.
[gpt3]