Folie de protectie? Husa? Baterie externa? Ce accesorii alegi?

Vreau să vă vorbesc despre accesorii. Dar nu despre orice fel de accesorii, ci despre singurele accesorii de care ar trebui să ai nevoie pentru telefonul tău.

An de an apar tot felul de noi tehnologii pe care le adoptăm fără să punem întrebări. Problema ar fi că aceste dispozitive nu sunt perfecte. Nu sunt deloc perfecte pentru că dacă erau nu mai aveai nevoie de accesorii pentru acestea. Nu vorbesc aici despre căşti ci despre bateriile externe, carcasele de protecţie împotriva apei şi a căzăturilor şi a foliilor de protecţie.

Întrebarea care îmi vine în minte este: Oare după atâţia ani nu a putut nimeni să creeze telefonul perfect care să nu aibă nevoie de astfel de accesorii? Cu siguranţă se putea ajunge la un astfel de rezultat, însă problema este că nu s-a încercat. Sau s-a încercat şi totul a fost abandonat din diverse motive, probabil cel mai important fiind următoarea: dacă se ajunge la construirea telefonului perfect, ce ar mai face ceilalţi producători de telefoane? Dar producătorii de accesorii? Chiar şi producătorul telefonului ar avea de suferit pentru că nu ar putea vinde mai mult de un telefon pentru o singură persoană pentru că, ei bine, acel telefon ar fi perfect, nu?

Însă, lăsând acest lucru la o parte, de ce accesoriu ai nevoie cu adevărat? Răspunsul nu vine chiar atât de simplu.

De exemplu, dacă eşti o persoană care călătoreşte foarte mult, ai nevoie cu siguranţă de o baterie externă şi, cu siguranţă, de o husă de protecţie. Însă, dacă vrei să îi faci un „implant” telefonului, adica să îl faci să fie mai gros şi mai greu, atunci şi o folie de protectie, full-body, este perfectă. Astfel, telefonul îţi este protejat de zgârieturi, atât pe partea ecranului cât şi pe carcasă, lucru care cu siguranţă te va ajuta să îl ţii cât mai arătos.

Dacă eşti o persoană care lucrează în medii „ostile” pentru telefoane, adică la înălţime sau în apă, ai nevoie ori de o carcasă care să îl protejeze de căzături, ori de una care să îl protejeze de „scufundări” neprevăzute, ori, în cel mai rău caz, ai nevoie de o carcasă din oţel care să ţi-l protejeze de substanţele periculoase cu care lucrezi ☺.

Dacă îţi petreci marea majoritate a timpului în casă, în faţa calculatorului şi ieşi din casă doar în momentul în care simţi că ai nevoie de mâncare, apă şi o gură de aer curat, atunci nu prea cred că ai nevoie de prea multe accesorii pentru telefonul tău, acesta poate fi foarte recunoscător că a găsit o persoană care îl ţine doar e birou, într-un loc foarte sigur.

Din punctul meu de vedere, o baterie externă nu strică niciodată, iar pe partea de protecţie a telefonului mobil, aş alege oricând o folie de protecţie pentru că: nu creşte grosimea telefonului, protejează ecranul, şi nu numai, de zgârieturi, păstrează aspectul arătos al telefonului, nu o poţi pierde niciodată (da, mi s-a întâmplat să îmi pierd husa de la telefon), o montezi şi uiţi de ea – nu trebuie schimbată prea des.

Aşadar, putem spune că nevoia accesoriilor vine împreună cu tipul de activitate pe care o ai zilnic, însă nu trebuie să exagerăm niciodată cu acestea fiindcă totul se poate schimba peste noapte, aşa cum să întâmplat cu noul laptop de la Appel, accesoriile pentru vechea generaţie devenind obiecte decorative.

Lasă un răspuns