Drumul anevoios al decedatilor catre casa

Diaspora este cu noi, chiar daca se topeste de dor departe de casa! Toti cei plecati departe de hotarele tarii trimit pachete si bani de sarbatori, sa ne fie Craciunul mai alb si Pastele mai verde. Desi le este greu, braveaza ca noi, cei din familie, sa nu le simtim lacrimile instrainate, durerea si umilinta din suflet.

Printre romanii plecati dincolo de zari se moare ca si aici in tara. Drumul reintoarcerii trupului neinsufletit in tara in care s-a zamislit este mult mai anevoios decat drumul omului viu, de aceea este indicat sa apelati la firme ce ofera servicii premium de repatriere decedati Mortii au nevoie de acte, de sicrie speciale, de haine noi si elegante si de masini speciale cu care sa fie adusi acasa. Pentru aducerea lor in tara drumul este lung si anevoios si incepe cu intocmirea dosarului de repatriere. Reprezentantii firmei, buni vorbitori de limbi straine, au colaboratori externi care le faciliteaza obtinerea documentelor fara de care trupul neinsufletit nu poate trece granita.

Nu se poate face repatriere decedati Italia fara certificate de imbalsamare si fara acesta operatiune care pregateste corpul lipsit de viata pentru o calatorie lunga si pentru intalnirea cu cei dragi. Mortul trebuie sa fie curat cand este asezat in sicriul de zinc, pe lenjeria imaculata si pe perna pe care isi doarme somnul de veci. Parul ii va fi tuns si periat cu grija, unghiile taiate rotund, daca este barbat va fi barbierit, daca este femeie, iar rudele stiu cat de mult tinea la frumusete, i se va aplica un machiaj lejer. Nu trebuie sa va ganditi la costuri si sa alegeti pachetul cel mai ieftin de servicii fiindca este ultima data cand mai puteti face ceva pentru cel in cauza. Este ca si cum vine un prieten la tine in vizita si iti spune ca va pleca pe o alta planeta si te afli in fata unei despartiri definitive. Nu-l ospatezi oare cu tot ce ai mai bun? Nu esti gata sa te imprumuti numai ca ultima voastra intalnire sa ramana o amintire de neuitat?

Dar daca iti este parinte sau frate? Fa totul cu inima larga sa fii multumit ca i-ai dat tot ceea ce este mai bun la plecare!