Mulţi îşi încep poveştile cu „Pe vremea mea…”, dar eu voi începe simplu.
Salut, mă numesc Răzvan şi voi încerca să vă povestesc când, cum şi de ce am învăţat limba engleză.
Era o zi de toamnă, dacă nu mă înşel, erau înscrierile pentru clasa a V-a. Elevii înscrişi urmau să fie împărţiţi în două grupe: A – copiii inteligenţi, clasa de intensiv engleză şi B – restul. Pentru a intra în grupa A trebuia să dai un test la limba engleză, din tot ce trebuia să ştim după doi ani de engleză. Cum eu nu ştiam o boabă de engleză, dar fiind în şcoala respectivă de patru ani de zile, câţiva profesori, printre care şi cele două directoare mi-au propus să fac puţină pregătire cu o doamnă profesoară de la cea mai bună şcoală, pe atunci, din oraş.
În fine, am mers, am făcut câteva zile de pregătire şi am reuşit să intru cu o notă destul de mare, în comparaţie cu ce mă aşteptam eu, 8.
Lucrul important e că, orele respective de pregătire au fost plătite cu greu de părinţii mei, care nu aveau o situaţie materială excelenta atunci. Pentru asta vreau să le mulţumesc, probabil dacă nu reuşeau să plătească orele respective, probabil nu ajungeam că după 4 ani de intensiv engleza să-mi doresc şi mai multă engleză şi să ajung la liceu pe lângă un profil excelent, Matematica_informatică, să am 5 ore de engleză pe săptămână, fiind o clasă de intensiv engleza.
Dacă aş putea schimba ceva în lumea asta, nu ar fi faptul că nu sunt bogat sau războaiele, pentru că, reuşeşti să opreşti un război, dar vine altul, când te aştepţi cel mai puţin. Singurul lucru pe care l-aş schimba ar fi mentalitatea oamenilor, felul de a gândi, singurul lucru care îi împinge pe toţi la lucruri pentru care vor avea de suferit generaţii întregi.
Aud în fiecare zi elevi care se plâng ca e prea multă materie, prea multă şcoală, prea puţină vacanţă sau spun că învaţă degeaba, oricum ei nu vor avea nevoie de ceea ce învăţa la şcoală pentru că vor merge pe urmele tatălui său mamei că zidari, măturători pe stradă sau cine ştie ce alte lucruri. Ajung să spună aşa ceva din vina situaţiei materiale a părinţilor, pentru că s-au învăţat să aibă probleme zilnic din această vină.
Nu, noi, elevii ar trebui să ne gândim că învăţăm pentru viitorul nostru, pentru viitorul copiilor noştri, care nu merită aceeaşi soartă ca şi noi, ca şi părinţii noştri. Noi, cei tineri putem schimba foarte multe lucruri în lumea asta, prin voinţa.
Dar, am cam deviat de la subiect.Doritorii de noi cunoştinţe în privinţa limbii engleze, se pot înscrie la cursurile de vară
Shakespeare School.