Ceas mecanic vs. quartz?

Cautam acum cateva saptamani un site de pe care sa cumpar un ceas barbat pentru ziua unui prieten si m-am gandit ca cel mai simplu e sa il cumpar din magazinele online. Am intrat pe Internet si am fost putin data peste cap, deoarece exista o multime de site-uri care comercializeaza ceasuri demana pentru barbati si nu numai. Am facut tot posibilul pentru a face achizitia de pe un site cu adevarat de incredere, de la un distribuitor autorizat de ceasuri. Astfel i-am gasit pe cei de la Ceasmania.ro si de aici am cumparat un ceas Guess la un pret foarte bun.

Cand vine vorba de alegerea unui ceas, un aspect important il reprezinta mecanismul. Astazi vom vorbi putin despre diferenta dintre ceasurile cu mecanism mecanic si cele cu mecanism quartz.

Ceasurile cu mecanism mecanic sunt acele ceasuri care sunt alimentate prin strangerea unui arc de otel care in momentul in care se detensioneaza impinge un mecanism care roteste limbile ceasului. Ceasurile mecanice sunt acele ceasuri la care secundarul avanseaza cursiv si care nu folosesc baterie pentru a functiona. Ceasurile mecanice sunt mult mai scumpe decat cele cu quartz si au o durata de viata mult mai mare. Ceasurile mecanice pot avea intoarcere manuala sau intoarcere automatica.

Ceasurile cu mecanism quartz sunt cele mai raspandite. Ele functioneaza cu ajutorul unei baterii si au o precizie foarte buna. Ele sunt usor de intretinut si pot avea afisaj analog sau digital. Ceasurile cu quartz sunt si mult mai accesibile din punct de vedere financiar. Ele nu au o durata de viata atat de mare ca ceasurile mecanice, deoarece componentele electronice pot ceda mai repede decat cele mecanice.

Daca vrei sa cumperi un ceas cu mecanism mecanic sau automatic, intra pe Ceasmania.ro si vei gasi cu siguranta orice ceas ai nevoie.

Lasă un răspuns