Cu totii stim acel moment in care calculatorul sau laptopul incepe sa se miste din ce in ce mai greu si nu ne putem da seama care ar fi cauza principala. Ei bine, in acest articol voi pune o lista a motivelor pentru care calculatorul tau poate avea aceste simptome.
Atunci cand calculatorul incepe sa se miste greu, tot mai multe persoane se gandesc la un upgrade. Ei bine, atunci cand vrei sa ai parte de mai multa performanta acest lucru este adevarat, insa, daca folosesti calculatorul doar pentru a citi, a scrie si pentru a naviga pe internet, un upgrade este cel mai inutil lucru pe care l-ai putea face.
Problema apare de cele mai multe ori din cauza supraincalzirii componentelor si nu se intampla acest lucru pentru ca ar fi ele prea batrane. Componentele se supraincalzesc, de cele mai multe ori, din cauza prafului care se aduna in interiorul calculatorului, dar si din cauza programelor care il suprasolicita degeaba.
[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#096be0″]
Sterge programele inutile
[su_divider top=”no” style=”default” divider_color=”#096be0″]
De cele mai multe ori, dupa cateva luni de la instalarea sistemului de operare, putem vedea ca foarte multe programe, pe care nu le folosim deloc sau pe care le-am folosit la un moment dat sunt inca instalate si, cu siguranta, acestea pot cauza probleme de functionare. Mai jos ai un tutorial de stergere a programelor in Windows 10, tutorial care se aplica si versiunilor mai vechi ale sistemului de operare al celor de la Microsoft.
Sterge fisierele temporare
Pentru stergerea acestor fisiere este necesar sa aperi tastele Windows+R, sa scrii in casuta care ti se deschide %temp%, sa apesi OK si apoi sa selectezi fisierele din folderul care ti se deschide si sa le stergi. Atat de simplu este!
Apeleaza la un SSD

Desi am spus ca nu este neaparata nevoie de un upgrade al calculatorului de fiecare data cand acesta da semne de oboseala, cumpararea unui SSD este singurul upgrade pe care il recomand. Un SSD este un dispozitiv de stocare, similar unui Hard Disk, insa diferenta dintre cele doua dispozitive este metoda de stocare folosita, Hard Disk-urile folosind discuri pentru stocarea datelor, in timp ce SSD-urile folosesc cipuri de memorie, similare stick-urilor usb, lucru ce le ofera un plus de viteza, dar si o rezistenta mai mare, singurul dezavantaj fiind faptul ca un SSD ofera, pentru moment, un spatiu mult mai mic de stocare.
Este recomandat ca sistemul de operare si programele folosita sa fie instalate pe un SSD, acest lucru oferind un plus de viteza sistemului tau.