Avantajele becului ecologic

Ecologia a inceput incet dar sigur sa puna stapanire pe toate domeniile de activitate. Acest lucru se datoreaza in primul rand poluarii excesive precum si datorita faptului ca unele elemente incep sa se gaseasca din ce in ce mai greu. Aceasta schimbare incepe sa fie din ce in ce mai vizibila si in domeniul iluminatului, indiferent ca este vorba despre iluminat interior ori exterior. Incet dar sigur becurile cu incandescenta cu care toti am crescut au inceput sa fie inlocuite de becurile ecologice. Mai mult decat atat, unele tari din Europa au mers atat de departe incat au interzis fabricarea si comercializarea becurilor cu incandescenta. Sunt acestea atat de nocive ori becurile ecologice ofera foarte multe avantaje? Avand in vedere faptul ca becurile cu incandescenta au fost utilizate atat de mult timp cred ca nu se pune problema ca acestea sa fie nocive. Astfel, raspunsul la intrebarea de mai sus este clara: becurile ecologice ofera mai multe avantaje fata de becurile ecologice. Dintre aceste avantaje, cele mai importante sunt urmatoarele:

  • Chiar daca becul cu incandescenta a fost schimbat cu bec spot led acest lucru nu a presupus si modificari la reteaua electrica, lucru care reprezinta un avantaj pentru becul ecologic.
  • Spre deosebire de becul clasic cel ecologic degaja mai putina caldura in timpul utilizarii, lucru care pe timpul verii dar nu numai reprezinta un mare avantaj.
  • Chiar daca pretul de achizitie al unui bec ecologic este mai mare decat pretul de achizitie al unui bec clasic, acest lucru nu reprezinta sub nici o forma un dezavantaj. De ce? Pentru ca durata de functionare a unui bec ecologic este de pana la 10 ori mai mare decat durata de functionare a unui bec cu incandescenta. Acest lucru transforma pretul de achizitie al unui bec ecologic din dezavantaj in avantaj. Atentie mare insa! Pentru ca becul ecologic sa poata functiona atat de mult si implicit sa ofere si avantaje este nevoie ca acesta sa functioneze mai mult de 5 minute din momentul in care este aprins. Datorita acestui motiv recomand instalarea becurilor ecologice doar in incaperile cel mai des utilizate.

In incheierea acestei prezentari recomand celor care doresc sa se bucure de avantajele oferite de catre becurile ecologice achizitionarea acestora din acest magazin leduri.

Lasă un răspuns