Apa dura: efecte si solutii

Una dintre cele mai comune probleme ale apei, in prezent, este duritatea acesteia. Aceasta problema nu apare doar in apa consumata in Romania ci peste tot in lume putem gasi aceasta problema.

De cele mai multe ori duritatea apei este eliminata atunci cand aceasta este tratata, inainte de a ajunge la robinet.

De ce este rea apa dura?

Apa dura nu se comporta, de cele mai multe ori, ca apa normala, printre efectele cele mai ciudate fiind faptul ca nu iti poti spala hainele cum trebuie si nici nu poti face baie cum trebuie pentru ca apa dura, in contact cu sapunuri, detergenti si alte solutii de spalat, nu face spuma. De asemenea, apa dura lasa urme albe pe haine si de foarte multe ori este principala cauza pentru care masinile de spalat se strica, dar nici centralele termice nu scapa de efectele negative produse de aceasta, formandu-se o crusta de calcar pe interiorul tevilor, lucru care duce la o incalzire mai grea a locuintei sau, in cel mai rau caz, la blocarea tevilor.

Solutii?

Cea mai comuna solutie pe care o folosesc cei mai multi este montarea unui aparat numit dedurizator, pe conducta principala, inainte de toti consumatorii din casa, adica inainte de centrala termica si inainte de masina de spalat, acest aparat scotand sarurile responsabile cu depunerile calcaroase, adica dedurizeaza apa potabila inainte ca aceasta sa atace aparatele care folosesc apa.

Chiar daca nu pare sa ai probleme cu electrocasnicele din cauza duritatii apei, cel mai bine este sa faci un test de duritate a apei prin care sa afli in cat de dura este apa pe care o consuma familia ta pentru ca aceasta poate favoriza aparitia diferitelor probleme de sanatate, cea mai intalnita fiind aparitia pietrelor la rinichi.

Sanatatea celor din jur si bunastarea familiei trebuie sa fie pe primul loc, tocmai de aceea trebuie ca aceste lucruri sa se afle pe lista de prioritati, indiferent de costurile si poblemele care pot sa apara pe parcurs.

Pe principiul care spune ca este mai ieftin sa previi lucrurile decat sa le repari atunci cand este prea tarziu, este mai simplu si mai ieftin sa previi lucrurile si sa le rezolvi înainte ca ele sa se intample.

Lasă un răspuns