Alege cu grija service-ul in care iti duci telefonul

Atunci cand eram mici ne suparam foarte rapid si ne intristam atunci cand fie ni se strica bicicleta, fie ni se strica sau pierdeam jucaria preferata.

Ei bine, astazi lucrurile stau altfel. Cel mai urat si trist moment care poate sa apara in prezent in vietile noastra este momentul in care ni se strica fie telefonul, fie calculatorul, fie tableta.

Dintre toate acesta, cel mai urat este momentul in care ni se strica telefonul. In prezent nu mai exista probleme de pierdere a datelor atunci cand ni se strica telefonul pentru ca majoritatea telefoanelor ofera posibilitatea ca datele noastre sa ne fie salvate in cloud. Cu toate acestea, pentru multi dintre noi este foarte ciudat momentul in care ne dam seama ca odata cu stricarea telefonului ni se schimba, intr-un fel, stilul de viata, lucru care pe unii ii infricoseaza.

Mi s-a intamplat, chiar acum o luna si ceva, cand telefonul mi s-a stricat. La mine efectul a fost mult mai mare pentru ca nu mai gaseam factura sau garantia pentru telefon, iar o reparatie intr-un service, fara garantie, era foarte costisitoare sau imposibila, fiind arsa placa de baza a telefonului.

Disperarea incepea sa devina din ce in ce mai mare, mai ales in zilele in care incercam sa fac rost de un duplicat dupa factura, cei de la magazin refuzand acest lucru. Intr-un final am reusit sa ii conving pe cei de la magazin sa imi ofere un duplicat dupa factura, am trimis telefonul in service iar in 3 zile l-am primit inapoi, reparat.

Toata treaba aceasta a fost foarte urata, fiind nevoit sa folosesc un telefon cu care nu eram obisnuit si nu se ridica la nivelul telefonului stricat, si nici nu detineam suma necesara pentru achizitionarea unui alt telefon, fie el si la mana a doua.

Din pacate, toate fisierele de pe telefon au fost pierdute dar, din fericire, majoritatea acestor fisiere erau salvate in cloud (fotografii, mesaje, contacte si alte informatii de tip notite).

De cele mai multe ori, costul de reparatie pentru un telefon iesit din garantie este foarte costisitoare la reparatii de genul schimbarii sticlei de protectie, a ecranului sau a altor componente, si de aceea trebuie sa alegem cu grija service-ul in care ne reparam telefonul pentru ca reparatia trebuie sa fie perfecta, pentru a avea siguranta ca nu mai revine problema. De exemplu, pentru repararea unui telefon Apple trebuie sa alegi un service specializat pe reparatii iPhone, astfel gradul de siguranta asupra reparatiei este mare.

 

Sigur ca alegem cu totii, sau cel putin asa ne gandim, cel mai ieftin service insa garantia aparitiei problemei initiale sau a altei probleme, este foarte mare, iar de cele mai multe ori aceste service-uri fie nu ofera o garantie pe reparatie, fie refuza sa repare noul defect in baza garantiei oferite la iesirea din service, de aceea este foarte bine sa ne gandim foarte bine atunci cand alegem un sevice, este bine sa nu alegem neaparat dupa costul reparatiei si, in 2017 avem posibilitatea de a verifica pe internet reputatia service-ului la care alegem sa mergem.

Lasă un răspuns