Beneficiile laptelui organic

Pentru sugari si nu numai, laptele organic este extrem de bun. Atunci cand cel mic nu poate fi alaptat pe cale naturala, orice medic pediatru va fi pentru hranirea acestuia cu lapte praf. Cu siguranta va va recomanda o formula de lapte praf organic si asta pentru ca acesta are numeroase beneficii.

Topfer este una din putinele formule de lapte praf organic disponibile si pe piata din Romania.

Acest lapte praf Topfer este procesat din lapte de vaca. Fermele la care sunt crescute aceste vaci sunt in Alpi si hrana lor este una naturala, provenita dintr-un mediu controlat periodic. Sunt interzise furajele tratate cu hormoni sau administrarea de antibiotice. Totul este cat se poate de bio.

Laptele organic este imbunatatit cu acizi grasi de Omega 3 si Omega 6, necesari pentru o functionare optima a metabolismului. Sunt printre putinele elemente ce nu pot fi reproduse la nivel celular acestea putand fi obtinute doar extern, prin alimentatie. Totusi trebuie sa existe un echilibru in cantitatea de Omega 3 si Omega 6 administrata. O supradozare cu astfel de acizi grasi poate duce la obezitate, dislexie, deficit de atentie si diverse forme de agresivitate. Mai mult, daca alimentele consumate sunt prea bogate in Omega 6, pot aparea diverse afectiuni precum astmul, forme de cancer, boli autoimune sau neurovegetative. De aceea, cantitatea de Omega 3 si Omega 6 din laptele praf Topfer este atent calculata pentru a nu fi nici prea mica, dar nici in exces.

In compozitia laptelui Topfer mai gasim diversi antioxidanti si, din fericire, in acest lapte organic ii gasim si pe cei 4 cei mai puternici antioxidanti cunoscuti. Acestia sunt Vitamina C care protejeaza bebelusul impotriva radicalilor liberi si oxidarii. Actiunea acesteia este uimitoare. Practic vitamina C “sacrifica” unul din electronii sai pentru a neutraliza fiecare radical liber pe care il intalneste. De asemenea, pentru a fi siguri ca babalusul are un creier si un sistem nervos sanantos, tot vitamina C este cea care trebuie administrata. Ceilalti antioxdinati intalniti in cantitati optime in laptele parf Topfer sunt Vitamina E, Vitamina A si aproape intreg complexul de B-uri. Un alt rol al antioxidantilor este de a ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor.

De asemenea, in laptele organic, mai gasim si acid linoleic. Acesta ajuta la reducerea grasimii corporale. Astfel se evita obezitatea in randul copiilor.

Toti parintii care, dupa o informare corecta, au luat decizia de a-si hrani copilul cu laptele organic de la Topfer, il pot achizitiona, la cel mai bun pret de pe piata, de la Bebelusultau.ro .