Avantajele si dezavantajele detinerii unei masini

Avantajele si dezavantajele detinerii unei masini

Atunci cand vorbim despre avantajele si dezavantajele unei masina, avem tendinta sa ne uitam in primul rand la marca masinii si uneori nu gresim deloc cand facem acest lucru. Insa care ar fi oare avantajele detinerii unei masini?

  • Ne putem deplasa oriunde, oricand, numai buzunarul sa fie destul de plin

Da, cu masina personala la dispozitie, oricand, putem ajunge intr-un timp foarte scurt la o intalnire de afaceri, sau nu, si putem sa ne bucuram cu adevarat de avantajele acesteia atunci cand plecam alaturi de cei dragi intr-o calatorie de relaxare, undeva la munte sau la mare si, indiferent de drum, ne putem bucura de confortul masinii personale in locul scaunelor inconfortabile, a caldurii si scapand de inghesuiala din trenurile care in aceasta perioada sunt pline de turisti care sunt gata sa ia cu asalt plajele de pe litoralul romanesc.

Insa, cu totii stim ca drumurile pot fi extrem de grele, mai ales cand avem de parcurs o distanta foarte mare, deci aici avem parte de un dezavantaj, si anume cel ca trebuie sa oprim foarte des sa ne odihnim. In rest, numai avantaje din partea masinii personale in privinta calatoriilor.

Un alt avantaj ar fi faptul ca odata ajunsi la destinatia aleasa nu trebuie sa ne confruntam cu diverse probleme precum transportul intre destinatiile alese pentru vacanta respectiva, fiind mult mai usor sa alegem aceste destinatii fara a fi nevoie sa luam in calcul si posibilitatile de transport catre zona respectiva, posibilitati care in unele locuri lipsesc, deci nu se poate ajunge acolo decat cu masina personala.

  • Se strica usor?

Nu putem spune ca o masina se strica foarte rapid, insa nici nu putem baga mana in foc ca aceasta nu te va lasa la greu. Cert este ca daca stii cum sa ai grija de ea, aceasta te va servi si in cele mai grele momente pentru ca va putea functiona oricand.

Insa, daca nu prea stii cum sa ai grija de ea, daca treci prin toate gropile pe care le vezi si care in Romania nu sunt putine deloc, ei bine sa nu ai pretentia ca aceasta sa nu se strice deloc. Ba chiar mai mult, asteapta-te sa stai o perioada pe tusa alaturi de ea, mai ales ca pentru unele masini se gasesc cu foarte mare greutate anumite piese de schimb.

Asadar, daca ai grija de ea, masina va fi alaturi de tine. Daca nu, nu!

P.S.: Sper sa imi cada in fata, cat mai repede, o masina ca in imaginea de mai sus, cu chei cu tot! :D
Facebook Comments