Acasă Diverse Despre presa din Romania

Despre presa din Romania

1

In Romania, presa s-a schimbat in doi-trei ani cat in 100 de ani.
Imi dai dreptate, nu imi dai, eu iti spun ca este adevarat ceea ce am afirmat mai sus.

De ce?

Sa o luam cu inceputul. Cand ai vazut ultima data o stire mai serioasa in presa din Romania? Eu unul sunt satul de X-ulescu care s-a casatorit cu Y dupa ce a divortat de Z pentru ca a inselat-o cu A. Toata presa este plina de mizerii care par sa atraga multa lume pentru ca si capra vecinului trebuie sa mai moara din cand in cand.
Iti inveti cititorii cu stiri de *caca*, asa ii vei avea pana vei inchide publicatia de la prea multe “laude” negative din partea cititorilor care vor stiri adevarate, usor de digerat si care spun ceva util despre viata sau despre economie.
Eu unul pana acum doi ani de zile eram abonat, atat prin email cat si prin retelele sociale, la cele mai mari site-uri de stiri din Romania. Acum nu mai sunt abonat nicaieri si prefer sa aflu ce se mai intampla de la alti colegi bloggeri sau prin diverse agentii de presa pentru ca informatia este mult mai filtrata astfel. Ba chiar am preferat sa ma abonez la site-ul Comisiei Europene pentru a primi, in forma bruta, stiri de la cel mai inalt nivel.
De televizor nici nu mai spun. Nici nu mai stiu de cand nu m-am mai uitat la vreo stire si, mai ales la vreo emisiune. Nu ma intelegeti gresit, insa sa te numesti om de televiziune si sa ai o emisiune in care accentul este pus pe pornografie, pe scandal si barfa, este o blasfemie. Mai degraba lasi aceste lucruri pe seama celor care nu au loc de munca, dar nu le pasa, mai ales cand poti iesi in timpul “liber” in fata portii sau pe banca din fata blocului pentru a afla noua tinuta a unui vecin sau ce masina si-a mai cumparat, ori cu ce doamna l-a vazut cineva, in timp ce sotia sa statea si barfea pe banca.
In general stirile cu adevarat importante sunt lasate pe plan secundar, asta pana cand ceea ce ar fi trebui sa fie prezentat acum doua luni de zile devine, astazi, un dezastru national ce nu a putut fi evitat, sau nu a putut fi impiedicat de populatie, pentru ca barfa e mai importanta.
Site-uri de stiri serioase exista in Romania, insa doar uneori sunt asa. Eu inteleg ca barfa se vinde mai repede decat o stire importanta, dar de ce sa iti molestezi toti cititorii doar pentru o partea acestora? Nu de putine ori am vazut foarte multe comentarii negative la tot felul de stiri si am stat si m-am gandit pentru cateva secunde… Oare cei care scriu citesc si comentariile pe care cititorii le lasa? Eu unul cred ca nu. Daca le-ar citi, poate ar lasa-o mai moale cu stirile de acel gen.
In presa din Romania nu am vazut sa se discute prea mult despre subiectele de care ne intereseaza, cum ar fi fondurile europene pe care aproape oricine le poate lua pentru a-si incepe o afacere care merita sa fie luata in considerare.
Despre acest subiect am auzit de vreo doua ori intr-un an, daca nu ma insel, insa in stiri negative, cum ar fi faptul ca primariile nu ii ajuta, asa cum ar trebui, pe cei care vor sa primeasca anumite fonduri europene de care au nevoie pentru punerea in aplicare a planurilor pe care le au.
Intr-o tara in care presa ar pune un foarte mare accent pe subiectele de interes, totul s-ar misca mult mai bine si probabil ca s-ar ajunge ca cei care ne conduc sa adauge si un paragraf despre o marire a salariilor, a alocatiilor (la un nivel acceptabil) sau a pensiilor, in legile prin care isi maresc lor salariile cu pensiile cu procente si suma la care, daca te gandesti, nu ajungi nici in 10 ani de zile.
Accentul trebuie sa cada pe ceea ce trebuie pentru ca lumea sa fie multumita si toate lucrurile bune sa fie indreptate catre populatie. Insa daca presa este atenta pe culoarea chilotilor unei vedete sau pe ce masina si-a mai cumparat nu stiu ce manelist, lucrurile vor ramane asa pentru o foarte lunga perioada de timp.

Daca ai ajuns pana aici si nu te-a plictisit subiectul despre care am vorbit, inseamna ca faci parte din sfera oamenilor care vor o schimbare si te invit sa participi cu articolele tale, despre subiecte europene, (postate in perioada 1 ianuarie – 30 octombrie 2015) la concursul „REPORTER SI BLOGGER EUROPEAN” (click AICI).
Crezi ca poti face fata provocarii?

 

P.S.: Am preferat sa nu adaug imagini care sa arate mizeria din presa.

1 COMENTARIU

  1. În România există publicaţii online unde poţi găsi doar ştiri adevărate, doar trebuie să şti să cauţi. Mereu spunem că nu există la noi nimic, dar noi nu căutăm acolo unde trebuie. Majoritatea site-urilor mari de ştiri scriu doar articole care să te facă să intri şi să citeşti, atât, nimic mai mult. Site-urile mari sunt acolo unde trebuie să fie, deoarece sunt făcute pentru oameni needucaţi. Dar sunt şi site-uri mici, unde găseşti informaţii şi noutăţi despre ceea ce ne interesează, de caltiate ridicată. Trebuie să cauţi doar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here